Cum se igienizează echipamentele din inox?

Inoxul a devenit una dintre cele mai des adoptate materiale, atât în mediile profesionale, bucătării, laboratoare, cabinete medicale sau farmacii, cât şi în spaţiile domestice. Caracteristicile acestui aliaj pe bază de fier, carbon, crom, nichel şi molibden, îl poziţionează în topul preferinţelor în materie de amenajare interioară de calitate, practică, funcţională şi sigură.

Caracteristicile inoxului

Inoxul este aliajul care manifestă o rezistenţă foarte ridicată în faţa coroziunii, este dur, nu se taie şi nu se deformează cu uşurinţă, nu permite imixtiunea cu alte elemente şi nu facilitează dezvoltarea microbilor şi a bacteriilor. Dacă ai ales rafturi inox, mese, spălătoare sau recipiente şi rezervoare din inox pentru bucătăria ta, atunci trebuie să ştii că acestea vor avea nevoie de o întreţinere periodică, astfel încât să îşi poată păstra aspectul plăcut pentru cât mai mult timp. 

Igienizarea echipamentelor din inox

Apelând la confectii metalice, specialiştii în domeniu vor crea pentru tine echipamente şi accesorii din inox, adaptate configuraţiei şi destinaţiei spaţiului de care dispui. Astfel, fie că deţii o bucătărie profesională sau doreşti doar să îţi amenajezi inspirat bucătăria de acasă, vei putea opta pentru mese de lucru, rafturi şi dulapuri, recipiente, rezervoare sau alte tipuri de echipamente şi accesorii din inox, bucurându-te de aspectul frumos şi de caracteristicile acestui aliaj atât de rezistent. Fiind un material care nu permite imixtiunea cu alte elemente, curăţarea şi igienizarea se pot efectua cu uşurinţă.

Întreţinerea periodică

Pentru o întreţinere uzuală, este suficient ca echipamentele din inox să fie spălate cu lavete umezite în apă caldă, la final frecându-se cu lavete uscate din bumbac sau microfibră, pentru eliminarea riscului de formare a petelor. În cazul în care suprafaţa necesită degresare, în apa călduţă folosită pentru umezirea lavetelor se vor adăuga câteva picături de detergent lichid de vase. Ulterior, va fi necesară o limpezire temeinică, urmând a se da luciul final, frecând cu laveta uscată.

Amprente şi pete de grăsime

Pentru înlăturarea petelor de grăsime persistente, se pot folosi detergenţi special destinaţi suprafeţelor din inox, iar pentru eliminarea amprentelor se poate pulveriza puţin detergent de geamuri. În ambele cazuri, se va efectua şi o limpezire cu apă călduţă, aplicată cu un burete de vase, urmând a se da luciul final frecând suprafeţele din inox cu o lavetă uscată. De asemenea, petele persistente de pe suprafeţele din inox, pot fi îndepărtate cu ajutorul uleiului esenţial de lămâie.

Postați comentarii