Cum trebuie întreprinzătorii să se pregătească pentru 2023

Schimbările apărute în  Codul Fiscal cu privire la deținerea unui mPOS au fost publicate încă din august 2022, dar majoritatea dintre ele vor intra în vigoare doar de la 1 ianuarie 2023. Guvernul a lăsat o marjă de timp ca întreprinzătorii să studieze piața și să găsească cea mai potrivită soluție pentru a încasa plăți contactless. Orice întreprinzător care caută un preț mPOS avantajos, caută de fapt MonePOS! Soluția pentru încasări cu cardul oferă o reducere de preț specială pentru întreprinzătorii afacerilor de comerț cu amănuntul, cu ridicata sau de prestări servicii. 

Cui i se adresează noile reglementări din Codul Fiscal?

Legea spune că întreprinzătorii afacerilor de comerț cu amănuntul, cu ridicata sau de prestări servicii, care au cifra de afaceri mai mare 10.000 euro/an trebuie să dețină un dispozitiv de încasare a plăților digitale. Cele mai cunoscute și de încredere dispozitive de pe piață sunt în continuare device-urile POS și mPOS. Indiferent dacă afacerea oferă produse sau servicii, acceptarea încasărilor digitale a devenit obligatorie. 

De ce au nevoie afacerile să încaseze plata cu cardul?

Plățile digitale au conturat o nouă nevoie a consumatorilor. Ele au început să fie mai folosite datorită situației pandemice, dar odată ce clienții au descoperit avantajele lor, plata cu cardul a devenit o metodă de plată preferată.

Conform unui studiu recent făcut de Visa, care cercetează plățile mobile în Europa Centrală și de Est, ,,7 din 10 români folosesc dispozitivele mobile pentru cumpărături și plăți online, iar 1 din 3 români plătește cu telefonul în magazine”. 

La începutul pandemiei, oamenii au adoptat rapid plățile digitale din motive de igienă, pentru a-și minimiza interacâțiunea cu suprafețele sau obiectele ce puteau fi contaminate. Ulterior, plățile digitale au fost în continuare folosite pentru confortul oferit. Clienții preferă o experiență cât mai ușoară la cumpărături, iar simplitatea cu care pot plăti contactless bifează acest criteriu. În plus, acum există o diversitate de dispozitive prin care plata contactless poate fi făcută. 

Cum le poate fi util un mPOS întreprinzătorilor?

Afacerile de nivel mic și mediu sunt într-o competiție constanta cu giganții de pe piață, care își permit implementarea tehnologiei noi apărute pe piață și atrag mai mulți clienți. Soluția de încasare MonePOS este acum la un preț avantajos tocmai pentru a ajuta întreprinzătorii români să introducă plățile digitale cât mai ușor. 

MonePOS are o dimensiune redusă și greutate ușoară, trăsături care îi definesc caracteristica de a fi portabil. Plățile sunt încasate în maximă siguranță, iar banii merg direct spre contul de BT. Comisioanele aplicate sunt printre cele mai mici de pe piață și sunt personalizate în funcție de industria în care activezi. 

Postați comentarii