Curs formare DPO | Un nou mod de a avansa in cariera

De ce sa urmezi un curs formare dpo

Intelegeti importanta participarii la un curs de formare DPO. Puteti avansa rapid in cariera cu acest curs formare DPO.

curs formare dpo

Regulamentul general privind protectia datelor (GDPR) a intrat in vigoare la 25 mai 2018 pentru statele membre UE, punand in aplicare un set de reguli care inlocuieste prevederile Directivei 95/46/CE a Parlamentului European.

Urmarirea cursurilor de formare DPO a devenit foarte utila mai ales dupa implementarea acestor noi reglementari.

Termenul DPO se refera la persoana responsabila cu protectia datelor cu caracter personal. Persoana care ocupa aceasta functie va fi numita in toate organismele si organizatiile publice, indiferent de specificul activitatilor desfasurate, precum si in organizatiile din sectorul privat ale caror activitati principale implica operatiuni de prelucrare a datelor. Responsabilul cu protectia datelor cu caracter personal va pune accent pe monitorizarea regulata si sistematica a persoanelor si organizatiilor care desfasoara activitati care implica prelucrarea datelor cu caracter personal.

Care sunt beneficiile unui curs DPO?

Reglementarile UE prevad ca responsabilii cu protectia datelor cu caracter personal trebuie sa primeasca o pregatire acreditata si sa obtina calificarile necesare pentru indeplinirea atributiilor lor. Curs formare DPO implica programe de imbunatatire continua pentru a ajuta la dezvoltarea profesionala a absolventilor.

Prin finalizare, vei invata o serie de abilitati care te vor ajuta in domeniul tau de activitate si vei deveni mai constient de obligatiile si drepturile pe care le au anumite persoane. In calitate de DPO al datelor, veti monitoriza modul in care organizatia respecta si aplica legislatia privind protectia datelor cu caracter personal, precum si standardele specifice la care adera organizatia.

Prin acest training, vei dobandi o serie de informatii teoretice utile, tinand cont de obiectivele GDPR, te vei familiariza cu termenii si principiile protectiei datelor cu caracter personal, precum si cu drepturile persoanelor si cu obligatiile operatorilor.

Cum va va ajuta finalizarea cursului de Responsabil cu protectia datelor?

Aceasta functie este potrivita pentru orice tip de institutie, fie ca este publica sau privata, intrucat toate organizatiile sau companiile desfasoara activitati care implica operatiuni de prelucrare a datelor cu caracter personal. Aceste operatiuni presupun o monitorizare atenta si regulata, responsabilitate indeplinita de profesionisti care au absolvit cursul de Responsabil cu protectia datelor.

Postați comentarii