De ce aparatul dentar Spark e atat de avantajos?

Tratamentul ortodontic Spark, cunoscut si sub denumirea de aparat dentar Spark invizibil, este una dintre cele mai utilizate proceduri astăzi pentru alinierea dintilor si corectarea malocluziilor.

La clinicile dentare cu laser, specialistii sunt constienti de eficacitatea acestuia, precum si de disconfortul minim pe care il experimentează pacientii in comparatie cu alte tratamente ortodontice traditionale.

Tratamentele cu aligner transparent au revolutionat ortodontia in ultimii ani. Cu aceasta tehnica nu se vede tratamentul ortodontic: aparatul dentar Spark este total transparent.

Pentru a cunoaste in detaliu aparatul ortodontic Spark, in acest articol iti vom spune despre principalele avantaje ale acestuia.

Avantajele unui aparat dentar Spark

  • Un tratament 100% estetic

Odata inceput tratamentul, ti se vor pune la dispozitie atele transparente pe care le vei schimba in aproximativ 7 zile. Pe măsură ce schimbati alinierii, dintii dvs. vor fi aliniati. Cu Spark, nimeni nu va sti că faci tratament ortodontic.

Citeste si: Cum functioneaza un tratament ortodontic SPARK?

  • Este detasabil

Pacientii care optează pentru acest sistem pot alege când să-si pună si să-si scoată aparatul dentar. Cu toate acestea, este important de mentionat că, pentru ca aparatul să aibă efectul dorit, este necesar să urmezi instructiunile de utilizare furnizate de medicul ortodont.

  • Confortabil pentru pacient

Pe langa faptul ca aparatul este transparent, il vei putea indeparta la fiecare masa, deoarece iti permite sa consumi orice tip de mancare. Tot ce trebuie să faci este să-ti scoti alignerele, să mănânci, să te speli pe dinti si să le pui la loc.

  • Nu interferează cu vorbirea sau cu mâncatul

Spark se adaptează perfect dintilor tăi si este mult mai putin vizibil decât orice alt tip de atele. Datorită acestui lucru, te vei putea adapta mult mai rapid la purtarea atelelor.

  • Ideal pentru persoanele cu alergii la metale

Spre deosebire de suporturile fixe, Spark nu va trebui să-si facă griji cu privire la iritatii, răni si disconfort din cauza pieselor metalice. Absenta metalului sau a marginilor ascutite face ca Spark să fie confortabil de purtat si fără alergii.

  • Permite o igiena orala perfecta

Tehnica Spark vă permite să aveti o igienă dentară egală sau mai bună decât ati avut inainte de a incepe tratamentul, fără să vă faceti griji cu privire la obstacolele bracket-urilor si arcurilor.

  • Urgente minime

Cu aparatul dentar Spark, iti reduci vizitele la clinică, deoarece poti inlocui aparatul dentar conform instructiunilor date de medicul ortodont. La fiecare sase sau opt săptămâni, trebuie să mergi la clinică pentru a-ti  revizui tratamentul in timpul unei consultatii care durează in general aproximativ douăzeci de minute.

Alinierea Spark

Deplasarea dintilor se realizeaza treptat prin inlocuirea aliniatorilor (la fiecare 10-15 zile). Dar se poate implementa un protocol care să permită pacientului să-si schimbe alignerele in fiecare săptămână, ceea ce reduce durata tratamentului.

Acesti aligneri invizibili sunt foarte confortabili deoarece exclud iritatia si nu provoacă probleme de vorbire. Important este si aspectul practic: se indeparteaza in timpul meselor, periajului sau eventual pentru ocazii speciale.

Se foloseste tehnica Spark atat adultilor, cat si copiilor. Planificarea digitală a tratamentului 3D iti permite să vezi rezultatele chiar inainte de a incepe.

Postați comentarii