De ce cartile vechi sunt cele mai cautate de anticariate?

Activitatea de anticariat exista de foarte multi ani, aceasta venind in intampinarea nevoilor oamenilor pasionati de lectura, atat prin diversitatea de volume disponibila, cat si prin activitatea de achizitii carti. Desi mai putin cunoscuta, cumpararea de carti de catre anticariate este o metoda foarte eficienta prin care oamenii pot scapa de volumele nedorite sau neinteresante – pentru ei – din biblioteca.

Cum foarte multi dintre cei care apeleaza la acest serviciu al anticariatelor prefera sa vanda cartile cele mai vechi pe care le au, acestea sunt si cele mai cautate de anticariate, care adesea isi promoveaza aceasta ramura a activitatii prin anunturi de tipul „cumpar carti vechi”.

In acest fel, cei care au astfel de carti in biblioteca si doresc sa scape de ele au gasit cea mai potrivita varianta.

De ce promoveaza anticariatele anuntul „cumpar carti vechi”?

Motivele care se afla in spatele unui astfel de anunt sunt insa mai multe. Daca primul este acela de a veni in ajutorul celor care doresc sa scape de anumite carti, un alt motiv este dorinta anticariatelor de a-si creste propria colectie.

Cumpar carti vechi | Cumpar carti de orice fel | CumparCarti.ro

cumpar carti vechi

In plus, printre cartile vechi pot fi gasite carti foarte rare sau foarte vechi, a caror valoare este una importanta. Astfel ca, in urma vanzarii acestora, ambele parti au de castigat: anticariatul isi adauga la colectie volume rare sau foarte vechi, iar vanzatorul obtine o suma de bani mare.

Un anticariat care apeleaza la aceasta metoda si care este foarte usor de gasit in mediul online este anticariatul CumparCarti.ro, care se afla printre primele pozitii din motoarele de cautare in cazul tastarii de anticariate care cumpara carti.

Ce alte carti mai sunt cumparate de anticariate?

In ceea ce priveste categoriile de volume pe care le accepta un anticariat care cumpara carti, acestea sunt foarte diverse.

De la cartile de beletristica, istorie sau dezvoltare personala, pana la carti tehnice, de stiinte, religioase, oculte ori dictionare de limbi straine, albume de arta, toate cartile pot fi vandute unui anticariat. De aceea si unele anunturi pot suna astfel: „cumpar carti de orice fel”.

Prin urmare, oricine isi poate vinde cartile unui anticariat.

Postați comentarii