De ce este laptopul zgomotos? Care sunt cauzele reale și ce soluții există?

Cel mai frecvent, utilizatorii de laptopuri sunt interesați de întrebarea – de ce laptopul meu face mult zgomot? Adesea, ventilatorul este partea vinovată de producerea zgomotului. Cu cât laptopul se supraîncălzește mai mult, cu atât răcitorul din laptop se învârte mai repede și face zgomot pentru a ține pasul cu răcirea procesorului și a plăcii grafice.

De ce laptopul face prea mult zgomot?

Ventilatorul nu funcționează tot timpul, ci doar atunci când temperatura din interior atinge valori prea mari și este necesară răcirea procesorului. Dacă se aude zgomot în permanență, înseamnă că ceva nu funcționează corect. Acestea sunt primele semne că trebuie să apelezi la servicii de reparații laptop

Un laptop se supraîncălzește pentru că odată cu aerul de răcire care intră în carcasă, intră și praf cu diverse alte particule de mizerie. În timpul funcționării laptopului, se formează un strat de praf, care nu poate permite aerului să curgă pentru răcire, iar aerul cald acumulat nu poate fi eliminat.

Dacă un cooler de pe laptop este zgomotos, înseamnă că ceva provoacă munca sa intensă. Astfel de „motive” pot fi aplicații de joc, viruși sau doar o acumulare mare de praf pe paletele ventilatorului.

Principalele motive pentru care laptopul scoate zgomot puternic:

  • Acumularea unui strat de praf în interiorul carcasei. Soluția este să cureți praful prin deschiderea carcasei laptopului. Această problemă merită să fie rezolvată de un profesionist dintr-un service calculatoare
  • Problemă cu ventilatorul (răcitorul). Uneori trebuie să înlocuiești radiatorul, ventilatorul.
  • Problemă de rotație a ventilatorului. Soluția este să lubrifiezi ventilatorul în sine și rulmenții acestuia după dezasamblarea laptopului.

Pentru a rezolva problema supraîncălzirii laptopului, este necesară dezasamblarea parțială și în unele cazuri totală a laptopului, pentru curățarea acestuia și înlocuirea pastei termice uscate cu una nouă. 

Încredințarea îngrijirii laptopului către o companie specializată în astfel de servicii atunci când laptopul face mult zgomot, te va ajuta să rezolvi rapid problema. Se recomandă curățarea laptopurilor de praf o dată sau de două ori pe an.

Ține minte! Fiecare dispozitiv necesită îngrijire adecvată. Trebuie să fii atent cu laptopul sau computerul, să te asiguri că nu se supraîncălzește, nu scoate zgomote și sunete ciudate. Dacă laptopul face mult zgomot, merită să mergi la un service profesionist pentru a analiza cauza și a curăța sistemul de răcire al laptopului. Și de multe ori, acest lucru este mult mai ieftin decât repararea unui laptop după supraîncălzire și înlocuirea unor piese deteriorate, cauzate de lipsa curățării.

Postați comentarii