De ce se folosește oțelul inoxidabil pentru rezervoarele de apă?

Când te gândești să cumperi un nou rezervor de stocare a apei, există câteva lucruri pe care trebuie să le iei în considerare. Considerațiile importante pentru majoritatea oamenilor care cumpără un rezervor de stocare sunt costul, locația și dimensiunea. Cu toate acestea, un alt lucru important pe care majoritatea oamenilor nu-l iau în considerare atunci când cumpără un rezervor de apă este materialul folosit în construcția acestuia.

Rezervoarele de stocare a apei sunt disponibile într-o mare varietate de materiale, inclusiv polietilenă, oțel și beton. Fiecare are propriile sale avantaje. Acum, au apărut ca răspuns la această cerere rezervoare inox care oferă proprietăți foarte bune pentru depozitarea apei. Iată de ce sunt folosite rezervoarele de apă din inox:

Protecție împotriva coroziunii

Tot mai multe persoane aleg astfel de confecții metalice inox datorită rezistenței lor. Oțelul inoxidabil oferă o durabilitate mai mare decât betonul, plasticul sau oțelul. Acest material puternic rezistă la oxidarea de către biocide și apă, ceea ce este o caracteristică extrem de benefică pentru întreprinderile care au nevoie să stocheze apă în rezervor sau orice alt material coroziv. În plus, acoperirea exterioară sau internă nu este necesară pentru aceste rezervoare.

Longevitate și durabilitate

Rezervoarele de apă din oțel inoxidabil oferă o rezistență mai mare la coroziune, rugină și uzură în apele pure și contaminate. Acest material este, de asemenea, rezistent la căldură și nu este afectat atunci când este expus la radiații dăunătoare. Mai mult, rezervoarele din oțel inoxidabil sunt mai puțin susceptibile la deteriorări. 

Rezervoarele sunt igienice

Rezervoarele de stocare a apei din beton sunt folosite de unii oameni deoarece sunt mai puțin costisitoare decât rezervoarele de stocare din oțel inoxidabil. Cu toate acestea, ceea ce mulți utilizatori nu realizează este că rezervoarele de beton pentru stocarea apei sunt neigienice. Sunt foarte sensibile la mucegai și creșterea bacteriilor, precum și la scurgerile chimice. 

Pe de altă parte, rezervoarele de stocare a apei din oțel inoxidabil sunt igienice. Datorită stabilității mari a oțelului inoxidabil, acest material este inert în apă.

Rezervoarele de stocare a apei reciclabile fabricate din oțel inoxidabil sunt prietenoase cu mediul. Progresele în producția de oțel inoxidabil din ultimii ani s-au concentrat pe utilizarea resurselor naturale și a energiei. Majoritatea rezervoarelor de stocare din oțel inoxidabil disponibile acum conțin 60 până la 70% materiale reciclate, ceea ce le face prietenoase cu mediul.

Postați comentarii