Deserturi de Craciun in traditia romaneasca

Craciunul este o sarbatoare importanta din an, celebrata in toate colturile lumii de catre toti oamenii, indiferent daca sunt sau nu practicanti ai crestinismului. Acest lucru a facut ca fiecare sa-si creeze obiceiuri, sa se pregateasca intr-un anumit mod, totul pentru a sarbatori in cel mai autentic mod.

Pe langa alte obiceiuri specifice, ce ar fi Craciunul fara ceva dulce? In fiecare tara si zona, exista mancaruri si deserturi traditionale care definesc oamenii si modul in care ei aleg sa sarbatoreasca. Diversitatea deserturilor poarta in ele simboluri care aduc in atentie fel de fel de semnificatii inspirative.

Asadar, iata cateva deserturi de Craciun specifice romanilor!

Cozonacul ocupa, fara indoiala, primul loc in topul deserturilor traditionale de Craciun in ceea ce-i priveste pe romani. Aparent, acesta seamana cu o paine copata in casa, insa cand este sectionat, aspectul si mirosul, iar mai apoi gustul sunt cele care schimba total datele problemei. Ca si textura, aluatul cozonacului este asemanator painii, insa aromat bine cu coaja de lamaie sau portocala si fel de fel de alte mirodenii. Pentru a creste pufos si moale, trebuie framantat cat mai mult timp posibil, iar apoi umplut cu diverse umpluturi: nuca, ciocolata, jeleu, mac si orice altceva mai prefera cei care vor manca din el.

Torturi personalizate | cofetarie online din Bucuresti | etorturi.ro

cofetarie online din Bucuresti

Un alt desert care se pregateste pe toata perioada anului, dar mai cu seama de Craciun, este un fel de fursec, numit nucusoare. O cochilie din aluat se aseaza in forme care imita nucile, se dau la cuptor, iar dupa ce se racesc, se umple cu un amestec de nuca, lapte si cacao. In principiu, se umplu doua forme care apoi sunt unite, formand o nuca sau nucuroasa.

Mai nou, nu exista sarbatoare fara tort, iar Craciunul nu face exceptie, asa ca oamenii fac tot posibilul ca pe masa de iarna sa existe si un tort. Cu atat de multe de pregatit, este mai dificil de facut in casa, asa ca eTorturi, cofetarie online din Bucuresti, poate face torturi personalizate pe comanda. In acest mod, orice client se asigura ca are la masa tortul care arata perfect, care are un gust deosebit si care este pregatit cu drag de specialisti in domeniu. Pentru comenzi si alte lamuriri, accesati https://etorturi.ro!

Postați comentarii