Din postura de viitor nas al unui nou nascut trebuie sa pregatesti un trusou pentru botez

Botezul sau crestinarea unui nou nascut este un moment incarcat de emotii pentru parinti si pentru cei din familia nou nascutului.Insa alaturi de familia acestuia si viitorii nasi sunt foarte emotionati pentru faptul ca urmeaza sa devina parinti spirituali pentru acest nou suflet care tocmai a venit pe lume. Trebuie spus ca exista o multime de obiceiuri si traditii care trebuie respectate in cadrul procesiunii de crestinare a nou nascutului.

Iar printre acestea se numara si traditia ca nasii sa ofere un trusou botez cu ocazia acestui eveniment important din viata nou nascutului si a familiei acestuia. Trusoul pentru botez nu poate lipsi din ziua acestui eveniment, fiind absolut necesar pentru buna derulare a procesiunii de crestinare. Un trusou botez contine anumite elemente si accesorii care urmeaza a fi folosite pe durata crestinarii.

Trusoul pentru botez –pachetul complet

Viitorii nasi trebuie sa fie informati cu privire la toate elementele care trebuie sa se regaseasca intr-un astfel de trusou pentru botez, dar si cu privire la preferintele parintilor nou nascutului cu privire la dorintele acestora pentru ziua botezului. In acest mod fiecare pereche de nasi va avea certitudinea ca se va prezenta la botezul nou nascutului pentru care urmeaza sa devina parinti spirituali cu trusoul de botez perfect.

In cadrul unui trusou botez trebuie sa se regasesca o lista completa de elemente, iar dintre acestea amintim urmatoarele: un prosop de dimensiuni mari pentru nou nascut, un prosop pentru a sterge mainile preotului, un sapun pentru mainile preotului si pentru parinti, dar si o fasa pentru nou nascut si o panza pentru mir. De asemenea, sticluta cu mir sau cu ulei trebuie sa fie inclusa in cadrul trusoului pentru botez, alaturi de o batista care poate fi folosita pentru a sterge fruntea bebelusului daca este cazul.

Toate acestea completeaza un trusou perfect pentru botez pe care nasii il vor oferi in ziua marelui eveniment. Pe langa trusoul de botez nasii trebuie sa se prezinte la eveniment si cu o lumanare pentru botez. Pentru un plus de eleganta nasii pot avea in vedere ca toate elementele regasite in trusoul de botez sa fie introduse intr-o cutie destinata pentru aceste trusouri.

Detalii importante in alegerea trusoului pentru botez

Acum ca am vazut care sunt elementele si „piesele” care nu trebuie sa lipseasca din cadrul unui trusou botez, este important sa vedem care sunt alte detalii de avut in vedere in alegerea unui astfel de accesoriu pentru botez. Primul detaliu se refera la culoarea sau nuanta trusoului.

Culoarea trebuie sa tina cont de preferintele parintilor nou nascutului, dar si de sexul nou nascutului pentru care urmeaza sa devii parinte spiritual.Un al doilea detaliu important se refera la preferintele parintilor cu privire la un trusou clasic pentru botez sau la un trusou personalizat.

Daca parintii lasa la latitudinea nasilor, acestia pot sa ofere un cadou personalizat nou nascutului, un trusou botez personalizat care sa ramana amintirea primului eveniment major din viata acestuia. Si nu in ultimul rand conteaza calitatea trusoului.

Postați comentarii