Esti in cautarea unor halate medicale?

Toti medicii si toate asistentele trebuie sa poarte halate medicale, deoarece atat pacientii cat si medicii trebuie protejati de contaminarea cu diverse bacterii. MediFashion.ro, un site cu produse medicale echipeaza profesionistii din domeniul sanatatii pentru a obtine cele mai bune rezultate clinice si economice pentru pacienti. Aici se pot gasi pe langa halatele medicale si bonetesau saboti medicali.

Unul dintre cele mai recunoscute simboluri ale unui medic, in afara de stetoscop, este halatul alb al unui doctor. Istoria acestei haine dateaza de peste un secol. Inainte de aceasta, hainele aveau o culoare complet diferita.

De ce poarta medicii halate medicale chirurgicale?

Halatele chirurgicale sunt considerate unul dintre cele mai importante articole de protectie in timpul procedurilor chirurgicale. Halatele chirurgicale sterile joaca un rol esential in mentinerea afectiunilor aseptice prin blocarea transferului de microorganisme si substante chimice daunatoare catre si de la pacient si reducerea transferului de bacterii din pielea personalului chirurgical in aerul din sala de operatie.

Purtarea halatelor chirurgicale si a altor articole de imbracaminte medicala (de ex. masti chirurgicale, manusi etc.) este extrem de importanta deoarece vor exista intotdeauna microorganisme prezente pe sau in pielea umana, chiar si dupa efectuarea unor proceduri stricte igienice si chirurgicale.

Scopul halatelor chirurgicale si al altor piese vestimentare medicale de protecția – bonete chirurgicale, saboti medicalinu este doar de a impiedica bacteriile sa patrunda in rani chirurgicale, ci si de a proteja personalul chirurgical de lichide corporale, secretii sau excretii precum sange, urina, ser fiziologic sau substante chimice utilizate si in timpul procedurilor chirurgicale.

Halate medicale | bonete chirurgicale | MediFashion.ro

halate medicale

Unele proceduri chirurgicale pot deveni cu adevarat „dezordonate” – astfel chirurgul trebuie sa se protejeze prin purtarea unui sort impermeabil, pe langa halat. Procedurile chirurgicale in care multe sangerari ale scurgerilor de lichide corporale, cum ar fi lichidul amniotic, de exemplu in timpul unei sectiuni cezariene, sunt exemple in care este necesar un sort.

Mastile ar trebui sa fie purtate in orice moment in zonele restrictionate ale salii de operatie. Sunt necesare masti si ochelari de protectie ori de cate ori pot fi generati stropi, pulverizari sau picaturi de sange sau alte materiale potential infectioase.