Ghid Promovare Prin Google Adwords 2020

Sistemul de publicitate Google Ads oferă, la prima vedere, un aspect ușor și ohnem de utilizat. Cu toate acestea, pentru a face publicitate cu succes, aveți nevoie de cunoștințe despre modul în care funcționează AdWords.
Iată un ghid pentru Google Ads cu sfaturi pentru a evita greșelile de începători:


Grup țintă: selectați limba și țara / regiunea țintă, adică puteți stabili exact ce utilizatori Google vor vedea anunțul dvs.

De exemplu, puteți viza utilizatorii din Austria numai cu oferta dvs. Selectarea cuvintelor cheie: introduceți termenii de căutare în funcție de care ar trebui găsită oferta dvs. Cu Google Ads, termenii de căutare sunt numiți „cuvinte cheie” și ori de câte ori un utilizator caută acest termen pe Google, anunțul dvs. publicitar este afișat în dreapta sau deasupra rezultatelor căutării Google.

ghid google adwords romania


Text publicitar : un anunț Google Ads este format din 3 rânduri de text și maximum 95 de caractere. Titlul este format din maximum 25 de caractere, iar textul descriptiv este format din 2 rânduri de câte 35 de caractere fiecare. Adresa dvs. web este afișată pe a patra linie. Scrierea de anunțuri Google Ads necesită cunoașterea a ceea ce oferiți și un sentiment pentru grupul țintă. Textul trebuie să se adreseze exact acelor utilizatori care ar putea fi clienții dvs. potențiali.

Buget publicitar : după introducerea textului publicitar, vă determinați bugetul zilnic al anunțurilor. Care este valoarea maximă pe care doriți să o cheltuiți pe publicitate pe Google pe zi?

Cost-pe-clic maxim: pe lângă bugetul zilnic, trebuie să determinați și suma maximă pe care doriți să o plătiți pentru fiecare clic. Plătiți doar pe clic pe anunțul dvs. Prețul pe clic este un factor în poziția anunțului dvs. În funcție de factorul pe care îl atinge anunțul dvs., acesta este primul, al doilea sau mai departe. Amintiți-vă că există din ce în ce mai multe companii care concurează cu dvs. pe Google. Și toată lumea își dorește un lucru – să obțină o poziție de top cu reclama lor. De ce depinde acum poziția ta?

Google este interesat de publicitatea relevantă. Publicitatea este relevantă dacă face apel direct la interesele utilizatorului. Probabilitatea ca utilizatorul să facă clic pe această reclamă relevantă este, prin urmare, mai mare.

Poziția anunțului AdWords: poziția este calculată utilizând formula „preț pe clic” înmulțit cu factorul de calitate. Factorul de calitate depinde în mare măsură de rata de clic pe anunțul dvs. Dacă obțineți cel mai mare scor în comparație cu concurenții dvs., veți fi pe primul loc. Deși este posibil să plătiți mai puțin pentru fiecare clic!

Puteți și trebuie să vă limitați bugetul zilnic Google Ads. Dacă îl setați la 100 EUR, dar teoretic sunt posibile și mai multe clicuri, anunțul dvs. nu va apărea la fel de des în acea zi. Prin urmare, costurile pentru Google Ads sunt scalabile. Dacă aveți un buget restrâns și primul loc este extrem de contestat, este mai logic să pariați pe alte cuvinte cheie și combinații de cuvinte cheie. În loc să stabiliți un CPC de 1,50 EUR pentru trei termeni de căutare solicitați de concurență, este logic să utilizați o strategie de nișă. Asta înseamnă că ar trebui să folosiți mai degrabă termeni de căutare mai ieftini pentru, de exemplu, 0,10 € – 0,20 €. Efectul: De obicei, sunteți mai bine plasat aici cu anunțul dvs.

ghid-promovare-prin-google-adwords-romania
ghid-promovare-prin-google-adwords-romania

Rețelele publicitare Google: o greșeală obișnuită pentru începători cu Google Ads este de a seta anunțurile la toate rețelele publicitare, deoarece Google sugerează automat acest lucru pentru începători. Aceasta înseamnă că Google Ads nu este afișat numai pe motorul de căutare Google, ci și în rețeaua de afișare Google. Reclamele din rețeaua de afișare pot avea, de asemenea, succes, dar necesită o abordare diferită față de reclamele de pe motorul de căutare. Prin urmare, ar trebui să excludeți rețeaua de publicitate grafică la început și să vă concentrați pe plasarea anunțurilor în căutarea Google.

Ghid Google Adwords Romania

Variante de cuvinte cheie: utilizați ortografii diferite, singular, plural, fraze, erori de tastare sau posibile greșeli de ortografie la selectarea termenilor de căutare.
Cuvinte cheie negative: nu are întotdeauna sens să obțineți o rată de clic mare. De exemplu, dacă doriți să vindeți software, ar trebui să excludeți de la început utilizatorii care caută software gratuit. Puteți face acest lucru rezervând gratuit ca un cuvânt cheie negativ.

ghid-romania-google-adwords
ghid-romania-google-adwords


Grupuri de anunțuri: afișați anunțuri adaptate termenilor dvs. de căutare, creând mai multe grupuri de anunțuri. Rata de clicuri este de obicei mai mare dacă termenul de căutare apare și în anunț. Este un avantaj dacă termenul de căutare face parte, de asemenea, din numele domeniului.
Pagina țintă: în mod ideal, fiecare anunț ar trebui să trimită o pagină țintă specială pe care oferta respectivă este descrisă în detaliu. Asigurați-vă că paginile la care este conectat un anunț nu au ferestre pop-up sau elemente similare. În caz contrar, Google nu va plasa anunțurile.
Sfat pentru seminarul Google Ads: dacă doriți să difuzați publicitatea Google Ads independent și doriți să aflați mai multe despre Google Ads, vă recomandăm seminarul nostru Google Ads

Agenții Google Ads: dacă nu doriți să vă planificați și să vă gestionați singur Google Ads, vă recomandăm să angajați o agenție profesională și certificată de Google .

Ce nu trebuie să faceți: evitați în orice caz ofertele pentru Google Ads de la companii care doresc să vă vândă pachete de clicuri cu contracte pe termen lung sau similare!

Postați comentarii