Impactul vânzărilor online asupra consumatorilor

În ultimele decenii, consumatorii au adoptat tot mai mult procesul de cumpărare al  produselor/serviciilor prin intermediul online. Beneficiile comerțului electronic sunt multiple. Magazinele online le oferă consumatorilor o platformă utilă și convenabilă pentru a cumpăra un set extins de produse și servicii de la mai mulți furnizori la prețuri foarte bune.

Piețele electronice le permit consumatorilor să cumpere produsele/serviciile dorite oricând și de oriunde, evitând problema programului de funcționare, distanței față de magazin sau disponibilității articolelor. Totodată, aceste piețe permit vânzătorilor să transfere informații relevante despre produse către potențialii cumpărători. Tranzacțiile mediate electronic oferă vânzătorilor noi modalități de a evalua preferințele clienților. Odată evaluate preferințele acestora, vânzătorii se pot folosi de strategii de marketing pentru a-i atrage să cumpere produsele prezentate de ei.

Platforma online trebuie să fie concepută astfel încât consumatorii să găsească toate informațiile de care au nevoie (preț, politica de retur, politica de transport etc.). Este ideal să colaborați cu un UX designer care să urmărească activitatea consumatorilor pe platforma dumneavoastră și să le identifice neplăcerile pe care aceștia le au atunci când o accesează.

O altă caracteristică de care trebuie să țineți cont atunci când doriți să comercializați produsele/serviciile online, este integrarea magazinului online cu ERP-ul companiei. Acest proces este necesar deoarece un astfel de serviciu ne poate ajuta să facilităm sincronizarea datelor importante între ERP-ul companiei și platforma online.

Optimall ConnectoR by AROBS reprezintă legătura informatică dintre magazinul online și sistemul de gestiune (ERP). Acesta actualizează în timp real stocurile, prețurile din platforma online și preia comenzile în sistemul de gestiune și contabilitate. Este necesar să folosești un astfel de serviciu deoarece vei reduce erorile umane, fluxurile de date vor fi actualizate în timp real, comenzile clienților vor fi gestionate într-un singur loc și vei avea control total asupra produselor din stoc.

O altă soluție dezvoltată de către Optimall by AROBS este Optimall SFA care ajută companiile să își automatizeze forța de vânzări. Aceasta automatizează procesul de vânzare atât în regim Pre Sales cât și în regim Van Sales. Este o soluție integrabilă cu sistemul de gestiune și contabilitate care eficientizează munca agenților/reprezentanților de vânzări.

Urmând toate aceste sfaturi, vei avea o platformă online prietenoasă, în care clienții tăi vor găsi toate datele necesare și vor reveni cu mare drag pentru următoarele cumpărături. Îmbinând vânzarea online cu vânzarea directă prin intermediul agenților de vânzări, vei cunoaște o creștere semnificativă a vânzărilor.

Pentru informații suplimentare despre soluțiile Optimall ConnectoR și Optimall SFA, scrie-ne la adresa de email optimall@arobs.com iar noi te vom contacta în cel mai scurt timp posibil.

Postați comentarii