Importanta verificarii permanente si a inlocuirii consumabilelor masinii

Masina dumneavoastra este alcatuita dintr-o serie de piese diferite si, la fel ca in cazul oricarui alt dispozitiv, fiecare piesa trebuie sa fie in stare buna pentru a functiona fara probleme. Daca doar una din piese functioneza gresit, ar putea fi afectat modul in care ruleaza intreaga masina. Exista o serie de lucruri pe care trebuie sa le faceti pentru a va asigura ca masina este intr-o permanenta stare de functionare optima. De la monitorizarea nivelului de fluide pana la testarea franelor, intelegerea nevoilor masinii va poate ajuta sa identificati potentialele probleme ale acesteia, cel putin asa spun specialistii Alfa ITP, sectie ITP in sector 6.

Masinile se bazeaza pe o serie de lichide care le ajuta sa functioneze corect. De exemplu, motoarele auto au nevoie de ulei care sa lubrifieze metalul din motor. Daca permiteti motorului sa ramana fara ulei, frecarea pieselor din metal poate produce caldura inutila. Uleiul murdar este gros si plin de particule care pot contribui la erodarea motorului, in loc sa-l protejeze.

La fel ca in cazul uleiului de motor, cel de transmisie ajuta la lubrifierea si functionarea corecta a transmisiei. Daca lichidul la acest nivel este scazut, viata transmisiei se scurteaza considerabil.

Compus din etilena sau propilena si apa, lichidul de racire ajuta la absorbtia caldurii si trecerea acesteia prin radiator. Lipsa acestui lichid duce la supraincalzirea motorului si deteriorarea lui. Ar mai fi necesar sa acordati atentie lichidului de frana si celui de servodirectie pentru ca, in caz contrar, componentele pe care le lubrifiaza, s-ar putea deteriora.

Un alt aspect ce trebuie permanent verificat la orice masina este alinierea rotilor, insa si presiunea acestora si componentele care le pun in miscare. Presiunea prea mare sau prea mica poate afecta virajul, franarea si stabilitatea masinii. La fel de importanta este si verificarea alinierii rotilor pentru a va asigura ca suspensiile functioneaza corect. Alinierea necorespunzatoare poate determina masina sa de deplaseze intr-o directie opusa decat cea dorita sau poate duce la vibratii in timpul conducerii. Daca observati o uzura neuniforma a benzii de rulare a cauciucurilor, vehiculul trage intr-o parte sau volanul vibreaza, este neaparat nevoie ca masina sa intre intr-o reparatie capitala in ceea ce priveste intreg sistem al rotilor.

Indiferent de tipul de drum pe care circulati cel mai des, este extrem de important ca franele sa functioneze bine. Franele sunt un sistem hidraulic alcatuit dintr-un set de placute care se strang cand sunt solicitate, tocmai pentru a incetini sau opri rotile. Daca placutele de frana sunt prea uzate, va fi imposibil sa functioneze corect. Noile masini au in bord o lampa de avertizare care se aprinde atunci cand franele ar trebui verificate, insa nu va bazati doar pe aceasta tehnologie. Daca observati lichide care se scurg sau auziti un sunet ciudat, cu siguranta este timpul sa inlocuiti sistemul de franare.

Inspectia tehnica a masinii | sectie ITP in sector 6 | AlfaITP.ro

inspectia tehnica a masinii

Responsabilitatea oricarui proprietar auto este intretinerea regulata a masinii. Daca masina si semnele pe care aceasta le da sunt ignorate, siguranta este pusa in pericol. Tocmai din acest motiv toti proprietarii sunt obligati o data pe an sau la fiecare doi ani, sa efectueze inspectia tehnica a masinii. In caz contrar, dreptul la circulatie este anulat! Pentru inspectia tehnica periodica puteti apela la https://alfaitp.ro/ .

Postați comentarii