Intrebari si raspunsuri din zona de rent a car

In acest articol vom raspunde la cele mai importante intrebari din zona de rent a car. Asa ca, sa nu mai pierdem timpul si intram in subiect.

Q & A pentru domeniul de rent a car

Intrebari despre garantia auto din zona de rent a car

intrebari din zona de rent a car

Cat poate costa garantia auto pentru a inchiria o masina?

In general, garantia auto reprezinta un procent din valoarea masinii. Procentul nu este niciodata fix si nu este aplicat sub aceeasi forma la toate companiile de rent a car. El are valoarea intre 2 si 10 la suta din pretul masinii. Daca o masina are valoare totala de 20000 de euro, atunci… Garantia auto pentru a inchiria masina va fi intre 400 si 2000 de euro. Nefiind o lege care sa reglementeze pretul garantiei auto, aceasta va ramane la alegerea antrepenorului.

Se poate inchiria masina fara garantie auto?

Pe piata de rent a car din Romania sunt companii care practica diverse forme de inchirieri auto. Printre acestea sunt cateva firme care practica serviciul de rent a car fara garantie.

In situatia in care alegeti serviciul de rent a car fara garantie, va trebui sa stiti cateva elemente. In sistemul de rent a car fara garantie, aceasta poate fi redusa partial sau in totalitate. In cazul in care garantia auto este inlocuita in totalitate… Va intra in functiune asigurarea zilnica. De asemeni, pot fi si situatii in care garantia auto este mai mica, dar ea exista… In aceasta situatie va exista garantia partiala si asigurarea zilnica partiala.

Intrebari despre modalitatile de plata din zona de rent a car

Care sunt modalitatile de plata din zona de rent a car?

Metodele de plata pentru zona de rent a car sunt urmatoarele:

  • Metoda cash, care se accepta foarte RAR
  • Pe baza cardului de credit, ce se intalneste la toate companiile de inchirieri auto

Se poate plati cash pentru a inchiria o masina?

In acest moment, sunt foarte putine companii de rent a car, care sa accepte metoda cash. Marea majoritate a firmelor de inchirieri accepta doar plata pe baza cardului de credit. In Londra, nu exista nici o companie de rent a car, care sa accepte plata CASH.

In Bucuresti, exista o companie de rent a car numita Rent-4U, care accepta plata cash, si… Credeti-ne ca este una dintre putinele firme, care inchiriaza prin aceasta modalitate de plata.

Cum se inchiriaza masina pe baza cardului de credit?

Cu toate ca este o modalitate de plata ce exista de peste 10 ani pe piata de rent a car… Nu este o metoda foarte bine primita de clienti.

Plata cu cardul de credit se poate realiza online sau in momentul in care inchiriati masina. De pe card se vor retine: suma de inchiriere ce se inmulteste cu numarul de zile si garantia auto. Cea din urma, nu va fi retinuta sub forma unei plati. Ea va fi blocata la inceputul inchirierii.

Garantia auto va fi deblocata in momentul in care este returnata masina la compania de rent a car.

Alte intrebari din zona de rent a car

Pot schimba masina dupa ce am facut deja rezervarea?

Raspunsul este: Depinde. Sa presupunem ca ati facut deja rezervarea. In cazul in care doriti o alta masina, va trebui sa vorbiti cu agentul firmei de rent a car. Vor trebui sa fie indeplinite cateva conditii. In primul rand va trebui ca masina sa se afle in lista de masini disponibile. In al doi-lea rand, daca masina pe care o doriti se gaseste in lista, va trebui sa fie in aceeasi categorie. Daca nu se afla in aceeasi categorie, va trebui sa platiti mai mult.

De unde pot ridica masina si unde o pot returna?

Pe orice site de rent a car exista posibilitatea de a selecta locatia de ridicare si de returnare. In cazul in care doriti o alta locatie, va trebui sa contactati telefonic agentul de rent a car. Ceea ce trebuie sa stiti dinainte este ca pentru orice alta locatie in afara celor din lista: Vor exista costuri suplimentare.

La anumite companii de rent a car se plaseaza costuri suplimentare si pentru rezervarile ce au locatiile din lista. Asa ca:

Fiti atent cand inchiriati un autovehicul.

Ce pot face daca masina nu mai functioneaza?

Va trebui sa contactati imediat firma de rent a car, de unde ati inchiriat masina initial. Ei sunt obligati prin contract sa inlocuiasca masina dumneavoastra cu o noua masina. Indiferent de locatia unde va aflati, compania de rent a car va trebui sa vina la dispozitie cu un nou autovehicul.

Am fost implicat intr-un accident din vina mea. Ce va trebui sa fac?

Trebuie sa contactati in mod direct agentul de rent a car. In functie de paguba produsa se va retine intreaga garantie sau doar o parte din aceasta. Desigur, aici va depinde si de conditiile companiei de rent a car. Foarte multe dintre firmele de inchirieri auto, vor retine intreaga garantie… Si credeti-ne, ca asta se face chiar si pentru cea mai mica zgarietura. Asa ca: Fiti atenti la condus!

1 Comment

Join the discussion and tell us your opinion.

Masini de inchiriat fara garantie autoreply
ianuarie 11, 2021 at 11:08 am

A aparut una dintre putinele companii, ce pune la dispozitie masini de inchiriat in orasul Alba Iulia fara garantie auto. Era necesar aplicarea acestui sistem pe piata si speram sa il aplice toate orasele.

Leave a reply