Jucăriile Playmobil și abilitățile pe care le poate dezvolta copilul tău prin joacă

De peste 30 de ani, Playmobil este un inovator în proiectarea jucăriilor care permit copiilor să își folosească activ imaginația la maxim.

Cu o gamă largă de teme, seturile de jucării și figurinele Playmobil sunt concepute pentru a inspira o combinație de situații din viața reală și aventuri fanteziste și sunt un ingredient important pentru copiii cu vârste între 3 și 8 ani, care trebuie să se dezvolte cognitiv, social, emoțional și să îți dezvoltate abilitățile motrice care duc la pregătirea pentru școală.

Un studiu dezvoltat de Playmobil, în colaborare cu un cercetător Yale, a descoperit că părinții subestimează și nu sunt în mare parte conștienți de avantajele concrete pentru dezvoltare ale jocurilor prin care te prefaci că imiți viața reală.

Playmobil jucarii

Abilități cognitive

Limba. Știai că prefacerea și jocul pot ajuta la citire și vorbire? Cercetătorul a explicat: „Când copiii se angajează să se prefacă, ei spun povești și scot sunete care le cresc vocabularul și înțelegerea cuvintelor. De asemenea, se distrează cu cuvintele, jucându-se adesea cu rime sau făcând un cuvânt din două. De asemenea, copiii adoră să-și alcătuiască propriile cuvinte care nouă adulților ne sună ciudat, dar sunt importante pentru înțelegerea și citirea cuvintelor”.

Logică. Prin jocul imaginativ, copiii învață despre secvențele logice ale evenimentelor. Ia de exemplu tema Dino Expedition a Playmobil – copiii navighează la Polul Nord cu o busolă, găsesc dinozaurul și îl descoperă crăpând gheața!

Memoria. Jocul prin prefacere este adesea creat prin evenimente pozitive din viața reală, iar copiii reabilitează ceea ce ei percep ca evenimente pozitive. Prin seturile de jucării Playmobil de la școală sau de acasă, împreună cu figurine familiare precum mama, profesorul, tatăl sau fratele, copiii recreează căldura și bucuria vieții.

Abilități sociale

Cooperare. Cu figurinele Playmobil, copiii sunt încurajați să lucreze împreună pentru a decora camerele unei case cu mobilier și accesorii sau să se joace împreună pentru a asigura în același timp toate funcțiile unei școli: profesorii trebuie să predea, copiii trebuie să învețe și bucătăria trebuie să servească prânzul!

Împărtășirea. Playmobil face seturile Take-Along ușor de transportat dintr-un loc în altul, astfel încât copiii să își poată împărtăși jucăriile oriunde ar merge, cu colegii de grădiniță sau cu prietenii.

Jocuri de rol. Copiilor le place să se prefacă că sunt persoane diferite, jucându-se cu figurine familiare. Copiii pot afla despre cei care lucrează în comunitate jucându-se cu o figurină Playmobil de mașină de poștă, cu un polițist, un profesor, pompier sau chiar un lucrător în construcții.

Aptitudini emoționale

Rezolvarea conflictelor / autocontrol. Prin intermediul jocului, copiii exersează cum să rezolve certurile asupra unei jucării prin discuții, mai degrabă decât prin agresiune. Totodată, ei pot învăța fie cum să negocieze prețul alimentelor la magazin sau cum să trateze cel mai bine un animal la clinica veterinară. Ulterior, ei generalizează acest comportament constructiv într-o situație de joc cu prietenii lor sau în viața reală.

Abilități motorii

Îmbunătățirea coordonării fizice și accentuarea simțurilor. Între construirea castelului, amenajarea camperului sau lucrul la clasa de construit cu lemn, jocul imaginar cu jucăriile Playmobil îmbunătățește abilitățile motrice fine prin încurajarea coordonării mâini-ochi și dezvoltarea simțurilor vizuale și tactile ale copiilor.

Postați comentarii