Locuri din povești pe care le poți vizita cu adevărat

Se spune că există un bob de adevăr în fiecare poveste, așa că poate ar fi cazul să te convingi și tu de acest lucru pornind în căutarea lui. Se zice că ar fi existat un Camelot cu cavalerii mesei rotunde, un oraș de aur pierdut, un război troian printre zeii greci și altele.

Ce îți rămâne de făcut pentru a te convinge că poveștile bat realitatea? Caută oferte vacante pentru a porni în aventura de căutare, alege locul în care vrei să ajungi și deja vei simți că te afli la un pas de a redescoperi marile povești ale lumii. Vizarea unei destinații europene, bilete avion în buzunar, dorința de a redescoperi poveștile clasice și…poți porni!

Riviera Ciclopul Odiseei, Sicilia, Italia

În epopeea greacă veche atribuită lui Homer,  Odiseea îl  urmărește pe Ulise și călătoria sa epică spre casă după războiul troian. Un lanț fantastic de evenimente îl aduce pe eroul cu dor arzător de casă în lupta cu un monstru feroce, Ciclopul cu un singur ochi, și cu un monstru marin cu șase capete, Scylla. 

Aflat în Sicilia, Italia, Riviera Ciclopul Odiseei se întinde de la Catania la Acireale unde vei găsi orașele de pe marginea litoralului, livezi de citrice și muntele Etna. Scilla, satul de pescari din Calabria din apropiere, poartă numele monstrului marin care i-a devorat pe tovarășii lui Ulise. De ce să mergi în acest loc? Pentru a vedea stâncile vulcanice de pe mare pe care, conform legendei, Ciclopul le-a aruncat asupra lui Ulise. Ia telecabina până ân vârful muntelui Etna, apoi mergi în zona craterului acestui vulcan activ. De asemenea, vei găsi Valea Templelor unde se află ruinele construite pentru Zeus, Hercule și alți zei. 

Locul războiului troian, Troia, Turcia

Iliada, celălalt poem epic al lui Homer, relatează fapte despre războiul troian de 10 ani dintre troieni și ahei, război declanșat când prințul Troiei a răpit-o pe Helena, fiica lui Zeus. Datorită planului lui Odiseu de a folosi fabulosul cal troian din lemn, el și aheii au pătruns în zidurile masive ale Troiei și au asediat orașul.

La sfârșitul anilor 1800, arheologul Heinrich Schliemann a descoperit ceea ce istoricii cred că sunt rămășițele Troiei lângă coasta de nord-vest a Turciei. Astăzi ruinele vechi de 4.000 de ani sunt un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO. De ce să mergi în acest loc? Pentru a rătăci printre templele și ruinele istorice și pentru a admira calul troian reconstruit în situl arheologic. 

Postați comentarii