Mai exista cumparatori de carti vechi in anul 2021?

In aceste vremuri, in care tehnologia pare sa acapareze absolut toate domeniile, mai exista, totusi, destui cumparatori de carti vechi, oameni care iubesc cu adevarat lectura. Avantajele pe care le ofera e-book-urile nu se ridica nici pe departe la nivelul emotiilor pe care le are un cititor care rasfoieste paginile unei carti.

Conform celor de la Cumparcarti.ro, acest lucru se intampla in ciuda faptului ca este mult mai comod si practic ca o carte sa se citeasca in format digital, pe tableta sau dispozitive electronice special concepute pentru acest lucru

Anticariatele – adevarate comori pentru cumparatori de carti vechi

Anticariatele sunt din ce in ce mai prezente chiar si in mediul online, unde iubitorii de carte pot face achizitii de carti din absolut toate domeniile. Pasionatii de literatura nu trebuie decat sa consulte oferta variata a unui astfel de anticariat, sa adauge titlurile dorite in cosul de cumparaturi si sa plaseze comanda. Un adevarat iubitor de lectura apreciaza cartile precum un copil care primeste jucaria mult-visata! De aceea, anticariatele sunt adevarate comori pentru pasionatii de carte veche.

Dintr-un anticariat se pot achizitiona carti la preturi extrem de accesibile, iar cel mai important lucru este ca anticariatele sunt locuri in care se pot gasi editii rare ale anumitor carti. Toata familia poate gasi titlurile dorite intr-un anticariat: de la micutii in cautare de basme cu printi si printese sau enciclopedii, pana la adultii pasionati de literatura universala.

Cumparatori de carti vechi | achizitii de carti | CumparCarti.ro

cumparatori de carti vechi

Cititul cartilor tiparite, sustinut de stiinta

Specialistii in domeniu afirma faptul ca 6 minute de citit pe zi este un timp suficient pentru a reduce nivelul de stres cu 68%. Totusi, nu toate formele de citit aduc aceleasi beneficii. Un studiu efectuat in 2014 a aratat faptul ca cititul cartilor tiparite are efecte benefice asupra creierului, comparativ cu cititul cartilor pe dispozitive electronice. Cei care au participat la studiu si au citit cartile in format digital au avut dificultati in a isi aduce aminte firul narativ si detalii din cartea pe care au citit-o.

Asadar, chiar si stiinta incurajeaza oamenii sa cumpere carti vechi in format tiparit, chiar si in anul 2021. Unele lucruri nu se schimba niciodata, in ciuda progreselor facute din punct de vedere tehnologic!