Mituri nefondate despre calculatoare refurbished

Inainte de a investi in calculatoare refurbished, cumparatorii au anumite dubii privind calitatea acestora si problemele pe care le pot avea daca nu fac investitia corecta, indiferent ca achizitia este pe plan personal sau profesional. Un computer refurbished va ajuta cumparatorii sa faca economii, avand un pret mult mai mic comparativ cu un computer nou si va fi o generatie mai noua fata de un computer second hand.

Cu toate aceste avantaje, la auzul cuvantului refurbished, oamenii isi fac unele scenarii in minte si se gandesc la produse refuzate, care nu mai functioneza sau care sunt inferioare din punct de vedere calitativ cu un produs nou. Exista o serie de confuzii create in jurul termenului refurbished, iar acestea pot fi foarte usor spulberate cu date si informatii concrete.

Ce este adevarat si ce nu este adevarat despre calculatoare refurbished?

Cei care considera ca majoritatea calculatoarelor refurbished au fost defecte la un moment dat si de aceea au fost refuzate trebuie sa stie ca acest lucru este complet neadevarat. Majoritatea produselor din gama calculatoare refurbished provin de la companii sau institutii din strainatate care au renuntat la ele fiind functionale, nu pentru ca s-au defectat, in vederea reinnoirii cu alte tipuri de echipamente IT.

Desigur, unele dintre calculatoarele refurbished nu mai sunt la fel de performante ca si calculatoarele noi, caz in care componentele cu probleme se inlocuiesc daca este necesar si apoi intregul ansambu este testat.

De asemenea, mai exista un mit legat de absenta garantiei calculatoarelor refurbished. Exista o garantie de 12, chiar 24 de luni pe care clientii magazinului online o primesc la achizitionare. Desigur, exista cazuri in care se poate opta pentru o garantie extinsa, insa in majoritatea cazurilor nu este necesara.

Calculatoare refurbished | It-sh.ro

calculatoare refurbished

Calculatoarele refurbished sunt supuse mitului conform caruia sunt achizitionate numai de catre reprezentantii diferitelor institutii publice, scoli sau biblioteci. Acest mit este fals, deoarece nu numai aceste companii investesc in calculatoare refurbished, ci si companiile mai mari, pentru dezvoltare software, cu activitati de contabilitate, call center, design si grafica, opteaza foarte des pentru produsele refurbished, atat calculatoare cat si laptopuri, la un pret cat se poate de accesibil.

Nu in ultimul rand, mitul conform caruia computerele refurbished nu pot fi insotite de licenta Windows este cat se poate de fals, deoarece acestea vin cu licenta preinstalata din gama refurbished, sistemul de operare fiind instalat cu toate driverele necesare.

Daca esti in cautare de calculatoare refurbished poti intra pe site-ul https://www.it-sh.ro si iti poti comada modelul dorit.

Postați comentarii