Modalitati prin care poti atrage clientii catre magazinul tau online

Indiferent daca ai deja propriul magazin online sau urmeaza sa il deschizi, experienta comertului electronic nu va fi una satisfacatoare daca nu atragi cati mai multi clienti. Acest lucru este un proces de durata si coplesitor daca nu stii ce ai de facut.

Iata cateva modalitati prin care poti obtine mai mult trafic cu un buget mic:

Ai nevoie de un site atractiv

Proiectarea unui magazin online este cruciala pentru succesul afacerii tale. Acesta trebuie sa fie cat mai atractiv pentru ca vizitatorii sa ramana si sa cumpere de la tine. De obicei, decizia de a face o achizitie se ia in primele cateva secunde de navigare pe site, prima impresie fiind decisiva.

Daca vizitatorilor nu le place site-ul tau, nu vor cumpara nimic si nici nu vor reveni. Site-ul magazinului tau online reprezinta afacerea pe care o conduci si trebuie sa aiba un aspect cat mai profesional si mai atractiv pentru a prezenta incredere. De aceea, contactarea unei firme de servicii de creare site web cu experienta este un prim pas extrem de important pentru comertul electronic.

Fii activ pe canalele de social media

Prezenta pe retelele social media iti ofera sansa de a te promova gratuit. Desigur, daca vrei sa publici anunturi, va trebui sa platesti, dar simpla prezenta nu costa nimic si iti va aduce beneficii. 

Cheia succesului in social media este furnizarea unui continut interesant care sa determine oamenii sa doreasca sa te urmareasca. Daca vei reusi sa faci acest lucru vei avea un canal de marketing eficient care nu presupune investitii.

Ce ar trebui sa faci pentru a atrage publicul din retelele social media:

  • Posteaza regulat, pune intrebari si raspunde la comentariile pe care le primesti;
  • Utilizeaza elementele grafice pentru ca postarile cu imagini sunt cu pana la 50% mai atractive;
  • Cea mai buna reclama o vei primi de la clientii multumiti. Prin urmare, ai grija indeaproape de clientii tai si raspunde cat mai repede la toate intrebarile si comentariile pe care le primesti pe canalele social media. Nu subestima impactul asistentei pentru clienti si nu uita ca oamenii sunt de doua ori mai dornici sa impartaseasca experientele negative decat pe cele pozitive.

Vino cu promotii atractive

Tuturor le plac promotiile si reducerile! Faptul ca pot economisi chiar si o suma foarte mica declanseaza un mecanism psihologic care poate stimula vizitatorii sa cumpere. Iata cateva sugestii in acest sens:

  • Asigura transport gratuit pentru comenzile care depasesc o anumita valoare;
  • Ofera clientilor noi sau celor care se aboneaza pentru newslettere cupoane de reducere;
  • Creeaza promotii de genul “cumpara doua produse si il primesti pe al treilea gratuit” sau “articole cu 30% discount”.

Toate acestea sunt modalitati care vor face clientii sa se simta apreciati si incurajati sa cumpere de la tine, dar si sa revina in magazinul tau.

Fa marketing prin e-mail

Marketing-ul prin email este o solutie ieftina si eficienta pentru atragerea clientilor. Mai bine de 50% din oameni au o atitudine favorabila fata de companiile de la care primesc email-uri si mai bine de 70% isi vor aminti de tine cand doresc sa cumpere un produs.

Prin urmare, trimite periodic newslettere despre produsele pe care le ai, noile aparitii, promotii si reduceri. Dupa cumparare trimite mesaje cu produse similare sau recomandate care ar putea stimula clientul sa faca inca o achizitie. Ofera cupoane de reducere clientilor care au fost activi in magazinul tau pentru a-i convinge sa faca o noua achizitie. 

Dupa cum vezi, sunt multe modalitati prin care poti atrage clientii in magazinul tau online, iar creativitatea si utilizarea adecvata a canalelor de social media te vor ajuta mult. Acum, cand stii ce poti face, incepe sa iti promovezi magazinul intr-un mod remarcabil.

Postați comentarii