Obtine o piele neteda si catifelata, acasa!

Epilarea cu ceara este una dintre cele mai utilizate tehnici de indepartare a parului nedorit. Aceasta metoda ne permite sa scapam de firele de par inestetice de pe piele, lasand-o moale si catifelata pentru cel putin trei saptamani.

Epilarea cu ceară este o practica usoara, sigura, eficienta si economica.

Aceasta metoda este folosita in saloane, dar poate fi invatata de absolut orice persoana si practicata la domiciliu. Invatand sa te epilezi singura, nu doar ca economisesti bani si timp, dar iti asiguri si o oarecare independenta.

Reguli importante de urmat pentru epilarea cu ceara:

  • Inainte cu o zi de epilare, nu iti expune pielea la soare! Mentine-o uscata si ferita de lotiuni sau creme hidratante. Astfel, a doua zi, ceara va avea o mai buna aderenta asupra pielii tale.
  • Dupa ce ai ales kitul de epilare dorit, poti incepe!

    1. Incalzeste ceara
    Daca optezi pentru varianta de epilare cu rezerve de ceara, atunci trebuie sa detii un incalzitor de ceara Mono Gum.

    2. Dupa ce ai intins ceara pe suprafata dorita, e timpul sa aplici o banda de epilat. Preseaza cu mainile banda in directia cresterii firelor de par, iar mai apoi indeparteaz-o cu rapiditate in directia opusa cresterii firelor de par. 

    3. Cand  procesul de epilare s-a incheiat, este esential sa calmezi pielea! Foloseste parafina sau ulei dupa epilare.

Daca optezi pentru epilarea cu ceara elastica traditionala, trebuie sa folosesti un incalzitor special, dotat cu recipient pentru introducerea cerii. Vei folosi ulterior spatulele de ceara pentru aplicare, iar mai apoi, pentru indepartarea firelor de par, vei folosi din nou benzile de epilat.

Unul dintre multiplele avantaje ale epilarii cu ceara este ca in timp, firul de par se va subtia, iar viitoarele procese de epilare vor fi mai puțin dureroase.

Postați comentarii