Oferte city break – cea mai ieftină modalitate de a explora lumea

Nu ai idee cum să-ți petreci weekendul? Nu ai mai fost nicăieri de mult timp? Ai câteva sute de lei puși deoparte? City break este o ofertă de vacanță doar pentru tine. Datorită călătoriilor, de obicei efectuate cu avionul, poți descoperi farmecele multor orașe sau zone turistice europene. Descoperă ce destinații îți va recomanda o agenție de turism când cauți oferte city break care costă puțin!

Praga – un city break de vis

Praga de Aur, orașul celor o sută de turnuri, Inima Europei, Orașul lui Carol al IV-lea – toți acești termeni se referă la capitala Republicii Cehe. Cea mai cunoscută caracteristică a orașului este podul de piatră peste râul Vltava, numit astăzi Podul Carol. Structura uimitoare cu porți de intrare gotice este o mândrie aproape personală a fiecărui ceh. 

Pe de altă parte, Stare Mesto (pe partea dreaptă a râului) și Mala Strana, situată pe malul stâng al râului Vltava, și Hradcany, cu Castelul Regal, St. Strada Vita sau faimoasa Aleea de Aur sunt cu siguranță cele mai atractive cartiere din Praga, înscrise pe prestigioasa lista UNESCO. De aceea, vei găsi numeroase oferte city break Praga pe tot parcursul anului. 

Viena – un city break de neuitat

Situată pe malul Dunării, Viena este capitala și cel mai mare oraș al Austriei și orice agenție de turism îți va recomanda să mergi aici. Cea mai populară atracție din oraș este Palatul Schonbrunn. Reședința imperială de vară, numită „Versailles vienez”, impresionează prin clădirea reprezentativă, inspirată de moșia lui Ludovic al XIV-lea. 

Celălalt palat care atrage turiști este reședința de iarnă Hofburg, datând încă din secolul al XIII-lea. Turiștii merg în primul rând la trezorerie, care este una dintre cele mai atractive din lume. De asemenea, merită văzut și Palatul baroc Belvedere, care astăzi funcționează ca muzeu. În inima Vienei se află unul dintre cele mai frumoase temple din Europa – Catedrala Sf. Ştefan (Stephansdom). 

Budapesta – descoperă capitala țării vecine

Budapesta este unul dintre orașele preferate de români pentru o escapadă de weekend. Este o adevărată vitrină a Ungariei în lume de peste o sută de ani. Până în secolul al XIX-lea, pe ambele maluri ale Dunării au existat orașe separate – Buda și Pesta. Conectate prin poduri impresionante, au devenit un singur oraș. Numită Perla Dunării, Budapesta este considerat unul dintre cele mai fascinante orașe din Europa. Casa Parlamentului, Dealul Gellert, Bastionul Pescarilor, Insula Margareta și Podul cu Lanțuri sunt doar începutul unei lungi liste de atracții. Există, de asemenea, aproximativ 50 de băi cu apă termală în Budapesta – cu faimoasa Baie Gellert , o perlă a arhitecturii Art Nouveau. 

Amsterdam – nu rata capitala Olandei

Amsterdam este capitala constituțională a Țărilor de Jos și unul dintre cele mai populare orașe din Vechiul Continent. Este renumit pentru rețeaua sa de canale fermecătoare și poduri care leagă malurile lor. Întregul oraș vechi captivează – merită să faci o plimbare pe străzile climatice, pietruite sau să petreci timp într-una dintre piețe, plină de pub-uri și cluburi de noapte.  

Postați comentarii