Opteaza pentru un consult intr-un cabinet alergologie specializat

Detalii despre alergologie

consult alergologie

In linii mari, acest domeniu este identificat ca o ramura care se concentreaza pe alergii si alergeni si pe actiunile acestora asupra oamenilor. Daca ar fi sa detaliem putin si sa fim putin mai tehnici, probabil am rezuma astfel: ramura medicala care se ocupa de studiul, tratarea si prevenirea bolilor si alergiilor in relatie cu oamenii se numeste alergologie.

Mai exact, medicii specializati in acest domeniu se ocupa in fiecare zi de substante chimice, alimente si factori biologici care activeaza alergiile. Alergiile sunt pur si simplu reactii neobisnuite ale organismului la anumite lucruri din mediu. Efectul lor cel mai grav poate fi acela de a pune viata cuiva care sufera de o anumita alergie in pericol de moarte iminenta.

Ce se intampla la un consult in cabinet alergologie

Dupa un consult intr-un cabinet alergologie, s-ar putea sa afli ca ai febra fanului. Febra fanului este un termen folosit pentru a descrie reactiile alergice care apar in nas. Simptomele pot include stranut, nas infundat, mancarime la nivelul nasului, ochilor sau curgerea nasului. Problema este cauzata de polen sau mucegai primavara, vara sau toamna. Problema poate fi cauzata de expunerea la acarieni, animale de companie sau alergeni prezenti in diferite spatii inchise.

Astmul este o alta problema medicala care poate fi diagnosticata dupa un consult de alergologie. Simptomele astmului sunt cauzate de spasme musculare in caile respiratorii care blocheaza fluxul de aer catre plamani si/sau captuseala tuburilor bronsice devin inflamate.

Excesul de mucus poate bloca caile respiratorii, ceea ce duce la dificultati de respiratie. O criza de astm se caracterizeaza prin respiratie obosita, senzatie de constrangere in piept si tuse. Uneori, tusea cronica este singurul semn al unei probleme. Astmul poate provoca diferite grade de disconfort, dar poate pune viata in pericol daca respiratia se opreste cu totul.

Stiai ca si alimentele provoaca alergii?

Alimentele pot provoca alergii cu diferite grade de severitate, in functie de corpul individului si de cantitatea de alergen ingerata. Printre oamenii din intreaga lume, cele mai frecvente alergii sunt cele la oua, lapte de vaca, peste, alune. In acest caz particular, cele mai frecvente simptome ar putea fi urticarie, greata, umflare sau roseata pe fata.

Postați comentarii