ORL – aici ai toate informatiile despe aceasta ramura medicala

Ce este mai exact ORL?

orl

Otorinolaringologia ORL este o disciplina medicala care implica evaluarea, diagnosticul, tratamentul si gestionarea bolilor, anomaliilor si a altor probleme de sanatate care afecteaza urechile, nasul si gatul, precum si capul.

Un medic otorinolaringologic ORL este numit otolaringolog. Pe langa managementul medical, au fost instruiti si in operatii chirurgicale care implica partile corpului mentionate anterior, inclusiv chirurgie plastica sau reconstructiva.

Ce afectiuni intalnesti dupa un consult ORL

  1. Sinuzita
  2. Adenoidita
  3. Amigdalita
  4. Laringita
  5. Otita
  6. Mastoidita
  7. Faringita
  8. Tuse

Prin urmare, daca aveti cateva simptome mai mult de 3-4 zile, va recomandam sa mergeti cat mai curand la Clinica de ORL, specializata in Nas si Gat din Bucuresti https://clinicaromgermed.ro/servicii/orl/ pentru a trata toate aceste afectiuni. Prin urmare, intensitatea tuturor acestor probleme va creste si va provoca alte boli.

Despre clinica Romgermed Bucuresti

Biroul ORL al Clinicii Romgermed este dotat cu echipamente moderne si personal profesionist. Vizita lor la clinca ORL va aduce o experienta nedureroasa.

In cabinetul de otoringineologie, specialistul va efectua o serie de teste asupra pacientului dupa ce a discutat cu pacientul pentru a gasi informatii despre starea lui, de aceea, medicul va sti exact unde sa-si indrepte atentia pentru a putea gasi cauza si sa dezvolte idei cat mai curand posibil. . Planifica-te sa o combati. In cele mai multe cazuri, operatiuni precum endoscopia nazala si endoscopia laringelui sunt utilizate pentru analize mai detaliate.

Daca nu exista simptome, expertii recomanda o examinare a urechii, nasului si gatului o data pe an pentru a controla nasul, gatul si urechile. Conform statisticilor, daca un pacient viziteaza in mod regulat clinica pentru verificari generale, este usor de detectat complicatii asemanatoare cancerului intr-un stadiu incipient. In mod similar, consumul excesiv de alcool si fumatul excesiv cresc riscul unuia dintre cele 17 tipuri de cancer cauzate de aceste cauze.

Dupa consultarea sectiei de otorrinolaringologie, poate fi detectata din timp o formare de tumora mica, chiar daca nu provoaca durere.

Urmati sfaturile expertilor si vizitati clinica ORL o data pe an!

Postați comentarii