Osteodensitometrie | o procedura despre care trebuie sa stii

Ce aflam astazi despre osteodensitometrie?

Se stie ca aceasta procedura denumita osteodensitometrie este unul dintre acele teste paraclinice. Inainte de a face alte observatii, este important de stiut ca in aceasta investigatie complexa si foarte detaliata se masoara densitatea osoasa a organismului.

osteodensitometrie

Apoi, urmati aceasta metoda pentru a diagnostica problema osoasa cu care va confruntati. In cele mai multe cazuri, diagnosticul variaza pentru mai multe forme ale bolii numite „osteoporoza”.

Este un fapt ca boala este foarte grava si necesita tratament costisitor si durere chinuitoare. Dar departamentul de densitometrie osoasa este cel mai bun in a va diagnostica. In plus, sunt prescrise si planuri de tratament personalizate. Vino la Romgermed sa faci si tu o analiza de osteodensitometrie.

Ce este un test de densitometrie osoasa?

Este bine cunoscut faptul ca aceasta osteodensitometrie sau dexa este cea mai utilizata metoda pentru aprecierea densitatii osoase. Aceasta implica de obicei o investigatie simpla in care pacientul este expus la cantitati relativ mici de radiatii in comparatie cu cantitatile din alte tipuri de raze X. Zona principala pentru aceasta analiza a scheletului este nivelul a doua zone adiacente: echilibrul si coloana vertebrala. Chiar daca o boala numita osteoporoza afecteaza intregul os scheletic, aceasta procedura intr-o singura zona poate identifica boala in toate regiunile anatomice.

Care sunt rezultatele unei densitometrii osoase DEXA?

Dupa procedura, toate testele sunt necesare pentru ca medicul sa puna cel mai precis diagnostic pentru pacient. Dupa cum am mentionat mai devreme, cele mai frecvente boli in densitometria osoasa sunt osteopenia si osteoporoza. Ambele implica tratamente diferite. Deci este important sa facem diferenta.

Cu alte cuvinte, procedura este recomandata in general femeilor aflate in postmenopauza. In ceea ce priveste barbatii, boala este raspandita in special in randul fumatorilor sau celor cu afectiuni cronice care sunt tratati cu cortizon.

Nu aveti nevoie de nicio pregatire speciala inainte de un test de densitometrie osoasa. In mainile medicilor competenti, sunteti in siguranta! Vino la Romgermed!

Postați comentarii