Pentru ce este util un analizor biochimie?

Niciun laborator de analize medicale nu poate exista fara un analizor biochimie. Biochimia este stiinta care se ocupa de studiul tuturor proceselor chimice care au loc sau se leaga de existenta unui organism viu. Aceasta ramura a fost pentru mult timp considerata drept intermediara, intre chimie si biologie, dar in ultimii ani s-a dezvoltat drept disciplina individuala si abordeaza subiecte precum structura chimica pe care o au substantele ce formeaza organismul si interactiunile intre substante sau transformarile metabolice. Toate aceste studii se fac utilizand un analizor biochimie de foarte buna calitate pentru ca rezultatele sa reflecte realitatea.

analizor biochimie

Un analizor biochimie poate fi folosit in biochimia structurala

Aceasta ramura se refera la studiul moleculelor fara de care nu ar putea exista viata. Cu ajutorul unui analizor biochimie sunt testate proteinele, glucidele, lipidele, aminoaciziii si acizii nucleici, alaturi de enzime si vitamine.

Utilizarea unui analizor biochimie pentru biochimia metabolica

In aceasta subramura sunt studiate caile metabolice prin care substantele nutritive sunt procesate in celulele vii. Biochimica pentru acizi nucleici sau studiile genetice, sinteza de proteine, studiul membrane,or si semnalelor sunt doar cateva domenii in care se foloseste un analizor biochimie. Aceste domenii au cunoscut o dezvoltare considerabila in ultima perioade.

Utilizarea unui analizor biochimie pentru bioelemente

20 dintre cele 92 de elemente existente in natura sunt importante pentru mai multe forme de viata. Cele mai multe elemente chimice rare nu sunt implicate in acest proces, cu exceptia iodului. Cele mai multe organisme au cerinte similare cand vine vorba despre necesarul de elemente, insa exista unele diferente fundamentale intre om si alte vietuitoare. Cu ajutorul unui analizor biochimie de buna calitate, in laboratoarele de analize, toate aceste elemente sunt analizate si testate, astfel incat fiecare persoana sa beneficieze de rezultate care sa reflecte in totalitate realitatea.

Achizionarea unui analizor de biochimie

Pentru achizionarea unui astfel de analizor de biochimie este indicat sa apelezi doar la firmele aurotizate in distributia de aparatura medicala profesionala. Aceste firme sunt singurele care pot oferii garantia produselor achizionate.

In ceea ce priveste costul trebuie sa stii care un analizor de biochimie are un pret variabil, acesta depinde foarte mult de producator, dar si de specificatiile acestuia. Cel mai bine, pentru aflarea unui pret corect, dar si pentru alegerea analizorului ideal, este indicat sa iei legatura cu un reprezentat al unei companii specifice.

Postați comentarii