Posibilele complicatii ce pot aparea in urma extractiei dentare

Din pacate, sunt situatii in care extractia dentara pur si simplu nu poate fi evitata. Aceasta procedura este intocmai o interventie chirurgicala simpla, insa trebuie tratata cu seriozitate atat de catre medic, cat si de catre pacient. Fiind o interventie chirurgicala, implica si riscuri si complicatii, ceea ce inseamna ca pacientii trebuie sa tina cont de sfatul medicilor stomatologi pentru a le preveni. De regula, urmarile celor mai complicate extractii dentare in sector 4, la clinica ImplantologieSector4,nu sunt atat de grave, insa in mod cert trebuie sa fie evitate. Uneori, aceste extractii intra in categoria urgente stomatologice, mai ales daca este vorba despre extractia molarului de minte.

Cum se poate complica o simpla extractie dentara?

Desi complicatiile ce apar in urma extractiilor dentare sunt rare, daca procedurile nu sunt respectate in mod corespunzator de catre personalul medical, sau recomandarile de ingrijire postextractie nu sunt respectate in mod corespunzator de catre pacienti, acestea pot sa apara. Nicio interventie nu este lipsita de riscuri, iar extractia dintilor este un proces extrem de laborios ce nu face exceptie.

Asadar, poate sa apara durerea, umflarea gingiei si contractia muschilor, dar si formarea de cheaguri de sange, care sunt considerate a fi efecte secundare mai degraba decat complicatii. In cazul in care situatia se agraveaza din cauza unor manevre traumatice din timpul extractiei, atunci pacientul trebuie sa se prezinte de urgenta inapoi la medic.

Astfel, hemoragia postextractie trebuie sa inceteze dupa 30 de minute de la interventie, cand se formeaza cheagul de sange. Daca hemoragia continua la cateva ore sau la cateva zile de la extractie, este nevoie de inca o vizita medicala. Cheagurile de sange reprezinta o alta complicatie a extractiilor dentare. Aceste cheaguri la nivel gingival pot fi dureroase sau nu, dar in cazul in care se maresc, atunci este nevoie de un consult medical.

Extractii dentare in sector 4 | urgente stomatologice | implantologiesector4.ro 

extractii dentare in sector 4

Infectiile ce apar dupa extractiile dentare sunt foarte rare si sunt cauzate de nerespectarea regulilor de igiena recomandate de medici dupa interventie. Aceste infectii care pot lua forma unei alveolite trebuie de urgenta tratate cu antibiotice.

Din fericire, riscul aparitiei complicatiilor postextractionale este foarte mic, iar reactia pacientilor trebuie sa fie una cat se poate de calma si sa apeleze la ajutorul medicilor specialist de la http://implantologiesector4.ro pentru a depasi momentul.

Postați comentarii