Principalele dezavantaje ale implanturilor dentare
Totul pare să fie clar cu privire la avantajele unuia dintre cele mai scumpe servicii din stomatologie. Să ne uităm la partea negativă a acestei proceduri.
Nr. 1: Limitări și contraindicații
Să începem cu faptul că operația de implant dentar nu poate fi efectuată persoanelor cu contraindicații absolute sau temporare. Și dacă pur și simplu puteți aștepta anumite restricții temporare, cum ar fi sarcina, atunci eliminarea altor probleme dentare va necesita nu numai timp, ci și bani (carii de la dinții vecini, igiena orală deficitară, inflamarea gingiilor, probleme cu mușcătura și alte motive), toate acestea sunt o contraindicație relativă la implantare.
Până să scapi de o astfel de listă întocmită la prima consultație cu un implantolog, va trebui să uiți de dinții noi.
Pe lângă cele temporare, există o listă de contraindicații absolute în care implantarea este complet imposibilă:
- boli de sânge;
- boală mintală;
- boli oncologice;
În aceste cazuri, nu poți decât să aștepți și să speri și să crezi că stomatologia nu va sta pe loc și va deveni într-o zi accesibilă tuturor oamenilor. Dar se pare că va trebui să așteptăm.
Nr. 2: Durata de funcționare
Dacă nu ținem cont de metodele de instalare a implantului într-un singur pas, care vă permit să instalați imediat o coroană temporară, atunci cu siguranță ar trebui să ne amintim despre durata întregii etape de implantare dentară.
Primul lucru pe care îl puteți întâlni este eliminarea contraindicațiilor temporare. Construirea țesutului osos, de exemplu, poate dura trei până la șase luni, iar corectarea unei mușcături poate dura de la unu până la trei ani.
După eliminarea unor astfel de probleme, veți avea instalat un implant, iar pentru a instala o coroană pe implant va trebui să așteptați până când implantul se va vindeca. Poate dura de la două până la patru luni, în funcție de locația de instalare.
Și în sfârșit, cel mai neplăcut lucru care te poate aștepta după implantarea dentară este respingerea implantului. Să aruncăm o privire mai atentă la asta.
Nr. 3: Eșecul implantului
Dacă respingerea a avut loc în primii doi ani, atunci cel mai probabil acest lucru a fost cauzat de o greșeală a medicului. Și aici garanția pe care clinicile bune încearcă să o acorde pacienților lor vă poate ajuta pentru a-i proteja de astfel de consecințe.
Dacă respingerea apare mai târziu, atunci cel mai probabil ai doar tu însuți de vină (pentru o igienă orală proastă și pentru a nu vizita regulat medicul dentist). Da, trebuie să ai grijă de noii tăi dinți la fel ca de cei naturalii.
Totuși, respingerea implantului apare în doar trei procente din cazuri. Iar timpul de pregătire pentru implantare poate fi redus sau chiar evitat contactând rapid medicul stomatolog după pierderea dinților.
Nr. 4: Costul implantării
Următorul dezavantaj al implantării depinde foarte mult de cazul specific – costul. Mulți pacienți își pun întrebarea: cat costa un implant dentar? Pentru a obține un rezultat ideal într-un timp scurt, va trebui să vă despărțiți de o sumă decentă de bani.
Pot apărea costuri suplimentare din cauza complexității cazului dumneavoastră și a prezenței contraindicațiilor temporare. Puteți economisi atât la calitatea clinicii, cât și la materialul implanturilor și coroanelor. Dar imediat îmi apar în cap aceleași trei procente despre care am vorbit mai devreme.
Găsirea unui echilibru între fiabilitate și valoare bună este uneori foarte dificilă.