Reparatia televizorului – sfaturi utile

S-a stricat televizorul si cauti o firma de reparatii tv? Iata cateva sfaturi de care ar trebui sa tii cont pentru o experienta cat mai placuta in ceea ce priveste reparatia tv-ului. Dacavei urma sfaturile din acest articol, sansele de a gasi o firma serioasa care asigura reparatii televizoare vor creste vertiginos.

reparatii tv
  1. Cauta o firma de reparatii tv de incredere, cu tehnicieni experimentati si seriosi. Cel mai bine ar fi sa gasesti o firma de reparatii tv care sa asigure reparatii tv la domiciliu. In felul acesta efortul cu transportul televizorului este minim iar tu vei putea controla si supraveghea procesul de reparatie.
    Unde sa cauti? Exista mai multe posibilitati. Cel mai simplu si la indemana este sa cauti direct pe internet. Intra pe google.ro si scrie in bara de cautare „reparatii tv” urmat de zona in care locuiesti. De exemplu: reparatii tv Militari sau reparatii tv Bucuresti/ Ilfov etc. A doua optiune este sa te uiti atenti dupa reclame, prin lifturi, scari d bloc, garduri sau stalpuri, din jurul zonei in care locuiesti. De multe ori, firmele de reparatii tv pun afise. Ai putea de asemenea sa apelezi si la varianta recomndarii. Poti suna un prieten si sa-l intrebi daca iti recomanda pe cineva anume. Cu toate astea, ideal ar fi totusi sa nu ajungi pe mana unui amator, ci sa te adresezi direct unui centru specializat in reparatii. Sigur, daca ai deja un prieten electronist, te poti considera norocos, caci e posibil ca pretul de reparatie sa fie mai mic sau chiar sa se rezume la o bere (in functie de severitatea problemei).
  2. Descrie defectul pe care il manifesta televizorul, marca televizorului si in masura in care ai acces la partea din spate acestuia, modelul televizorului. In acest fel, un electronist va putea sa si faca o idee despre ce s-a defectat si va putea sa te sfatuiasca cu privire la pasii care trebuie urmati. Daca nu ai acces la partea din spate a telvizorului, nu este nici o problema dar incearca sa descrii defectul cat mai bine.
  3. Intreaba in cat timp va fi reparat televizorul. Daca vrei ca reparatia sa se faca foarte repede, discuta acest aspect cu persoana care iti preia televizorul atunci cand il duci la depanare.
  4. Incearca sa afli de la inceput cam cat te va costa reparatia. Este aproape imposibil sa primesti o cotatie de pret exacta, dar in baza descrierii defectului, vei primi o estimare a costului. Sigur nu vrei ca la sfarsit sa te trezesti cu o suma prea mare de plata. In plus, e bine sa faci cateva calcule sa vezi daca nu e mai ieftin sa cumperi un televizor nou in loc sa-l repari pe acela. Daca ai posibilitatea, este bine sa ceri o cotatie de pret pentru reparatia tv-ului de la mai multe firme, o poti face pentru a compara raportul calitate-pret. Atentie: sunt multe firme care iti vor oferi diagnosticul gratuit. Poti profita de aceasta oportunitate, deci intreaba daca firma ofera acest seviciu.
  5. Daca vrei ca reparatia televizorului sa se faca direct la tine acasa, cauta de la inceput o firma de reparatii tv care ofera acest serviciu. In cazul in care ai un tv vechi, CRT, cu tub, adica e mare si greu cu siguranta nu vrei sa te cari cu el pana la firma de reparatii tv.
  6. Nu uita de garantie. O firma serioasa care se ocupa cu service tv, va asigura o garantie cuprinsa intre trei si sase luni. Atentie! Garantia va fi oferita pentru defectul reparat, nu pentru tot televizorul.

Postați comentarii