Servicii de taiere laser Romania

Înainte de a începe tăierea cu laser, trebuie adresate câteva întrebări pentru a face o declarație despre calitatea posibilă după finalizarea procesului de tăiere. Aducem sfatul unui expert de renume în domeniul tăierii cu laser a metalelor.

Întreținerea regulată este cheia calității tăierii cu laser


Pentru a face tăierea cât mai calitativă posibil, tăietorul cu laser trebuie întreținut și curățat în mod regulat. Cu toate acestea, multe companii uită importanța întreținerii regulate. Unul dintre cei mai importanți experți în tăierea cu laser a metalelor, domnul Brent Donner, pune câteva întrebări care trebuie puse înainte de a începe procesul de tăiere pentru a asigura o calitate a tăierii satisfăcătoare.

(P) Acum pe www.laserprocessing.ro gasesti informatii relevante despre serviciile de debitare cu laser, sudare, indoire tabla si prelucrari mecanice.

În caz contrar, domnul Donner a fost consultant pe termen lung, cu o vastă experiență în proiecte de tăiere cu laser. În timpul vizitelor la numeroase companii care i-au cerut părerea, el a observat cele trei mari greșeli pe care le fac operatorii tăietorului cu laser. Înainte de orice proiect de tăiere cu laser, trebuie puse trei întrebări importante pentru a ne asigura că proiectul este implementat într-o calitate cât mai bună posibil.

Lentilele de tăiat cu laser sunt curățate în modul prescris?


Lentilele de tăiere sunt unul dintre cei mai importanți parametri care afectează calitatea tăierii. În timpul procesului de tăiere, apare un strat de frotiu pe lentilă și calitatea tăierii este redusă, operatorul trebuie curățat după un anumit număr de cicluri de tăiere.

Cu toate acestea, în timpul curățării, trebuie acordată o atenție deosebită obiectivului. Curățarea necorespunzătoare poate deteriora lentila de tăiere sau nu o curăța până la capăt, lăsând un strat subțire de murdărie pe ea.

Există mijloace special dezvoltate pentru curățarea obiectivului. Cu toate acestea, multi lume susține că operatorii adesea nu știu cum să folosească detergenții. Ce este necesar este să folosiți o cantitate adecvată de detergent. După aceea, lustruirea obiectivului urmează o strângere ușoară a mâinii pe el. Cu întreținere și curățare regulată, durata de viață a lentilei laser poate fi extinsă până la 8 luni, prin care calitatea tăieturii este inevitabil îmbunătățită.

Duza laser este centrată?


Duza are un rol foarte important și indispensabil în timpul tăierii cu laser. Pe lângă fasciculul laser, îl direcționează către metal și îl pătrunde prin tine folosind gazul folosit pentru tăierea acestuia. Din acest motiv, după un anumit ciclu de tăiere, operatorul trebuie să verifice centrarea presetupei direcționând fasciculul laser către bandă timp de aproximativ 1 secundă. După aceea, ar trebui să verificați dacă orificiul care va fi făcut într-o bandă este suficient de centrat.

Deoarece orificiul rezultat este foarte mic, se recomandă utilizarea lupei. Pe lângă creșterea preciziei tăierii, o bună poziționare a vitezei presetupei poate crește până la 40%.

Optica cuțitului laser este concentrată?


În afară de întreținerea regulată și adecvată a opticii de tăiere, este necesar să se atingă focalizarea acestora după un anumit număr de cicluri de tăiere. Mașinile moderne de tăiat cu laser au un sistem care se concentrează automat, fără ca operatorul să intervină. Cu toate acestea, la dispozitivele mai vechi de tăiere cu laser, operatorul trebuie să facă el însuși focalizarea.

Au fost dezvoltate diverse metode pentru a focaliza optica laser care obține același rezultat. Focalizarea se face prin fasciculul laser de mică putere și prin funcționarea sistemului de focalizare, care se află pe dispozitivul de tăiere cu laser. Este necesar să se observe culoarea fasciculului laser. De îndată ce devine albastru, operatorul trebuie să noteze valorile și să repete întregul proces de trei ori. Rezultatul mediu obținut prin acest proces este introdus în sistemul de tăiere cu laser de către operator odată ce optica este focalizată.

Cu toate acestea, procesul de focalizare depinde în mare măsură de producătorul tipului și de tăietorul laser. Prin urmare, este recomandat să vă consultați cu producătorul pentru a vă concentra corect.

Întreținerea regulată este cheia calității tăierii cu laser


Întrebările de mai sus sunt doar câteva dintre liniile directoare care vor duce la îmbunătățirea calității tăierii cu laser. Cu toate acestea, cheia pentru îmbunătățirea calității și prelungirea duratei de viață a tăietoarelor laser este întreținerea regulată. Întreținerea regulată, cu excepția creșterii vitezei, crește calitatea tăierii cu laser, menținând în același timp prețul la fel.

Alege sa descoperi si gama noastra de rampe de egalizare de la SKBS Romania.

Postați comentarii