Servicii sudare in Bucuresti – Laser Processing Romania

Cu câțiva ani în urmă, când începusem pentru prima dată cu afacerea mea de sudare, mă întrebam adesea dacă serviciile de sudare MIG era opțiunea potrivită pentru mine. La urma urmei, cu alte opțiuni precum Stick și TIG disponibile, am simțit că merită timpul să văd dacă este potrivit pentru mine și care sunt avantajele și dezavantajul.

#1 Viteză: Avantaj

Primul avantaj al sudării MIG este viteza cu care puteți acționa sudorul.

Am sudat cu un sudor MIG de peste 20 de ani acum și când intru în magazinul meu mai este ceva de spus pentru a putea intra în muncă și a putea să vă răsturnați mașina, să deschideți gazul, și începeți sudarea.

Cu un sudor cu bara îl puteți porni imediat la fel ca un sudor cu sârmă, dar dezavantajul vine atunci când trebuie să schimbați în mod constant electrozi care vă vor costa timp.

Sudarea TIG, pe de altă parte, este lentă din fire. Vă cere să gestionați tija de umplere, bagheta de sudură și o pedală care controlează temperatura sudurii.
Acum, evident, cu un sudor de sârmă, va trebui să schimbați rezervoarele goale de gaz și să înlocuiți bobinele goale de sârmă, dar în cele din urmă, un sudor MIG este o opțiune pentru magazinele de fabricație și întreprinderile bazate pe producție, deoarece MIG este doar mai rapid.

Când vă uitați la orice afacere importantă, de la companii de automobile la magazinul dvs. local de fabricație ca a mea, aproape toți folosesc sudorul MIG pentru majoritatea muncii lor, deoarece sunt mult mai rapid decât oricare dintre celelalte tipuri de sudură.

2 Mai plăcut din punct de vedere estetic: Avantaj

Următorul avantaj de a merge cu un sudor MIG este că vor avea o sudură mai curată. Când priviți toate diferitele tipuri de sudură de la sudarea cu băț, MIG și TIG, un MIG va produce o sudură destul de curată.
O sudură TIG va produce probabil cea mai curată sudură dintre toate. Va produce foarte puțini stropi. Acest lucru se datorează faptului că un TIG folosește mai mult un arc de pulverizare mai degrabă decât popping în timp ce sudează. De fapt, un sudor TIG va fredona, de obicei, în timp ce sudează, ceea ce este foarte silențios.

O sudură Stick, pe de altă parte, va avea de obicei un aspect destul de murdar. Acest lucru se datorează fluxului pe tija de sudură. De asemenea, cu un sudor cu bastoane, va trebui să îndepărtați zgura după ce ați așezat o mărgea.

Cu un sudor MIG, poate produce stropi pe măsură ce sudați, dar nu va trebui să scoateți zgura. De fapt, am constatat că aplicarea unei metode de pulverizare cu arc atunci când încerci să sudezi fierbinte și să pătrunzi adânc cu sudurile tale oferă probabil cea mai curată sudură cu foarte puțină stropire.

În cele din urmă, ar trebui să menționez cu un sudor MIG că nu doriți să uitați să activați gazul de protecție, deoarece acest lucru va face o sudură teribilă, care nu va pătrunde foarte bine și nu arată deloc bine. Această sudură se poate rupe ușor dacă nu se folosește gaz în timpul sudării.

În cele din urmă, o sudură MIG are un aspect extraordinar, atâta timp cât aveți mașina configurată corect.

Descoperiti si serviciile noastre de prelucrari mecanice in Bucuresti.

Postați comentarii