Software pontaj – soluția rapidă de a colecta datele de prezență ale angajaților

Datele despre pontajul angajaților pot fi centralizate ușor cu un software pontaj, un instrument digital din ce în ce mai răspândit, la fel cum este un portal HR. Aceste soluții software eficientizează procesele complexe de resurse umane, degrevând specialiștii de HR de sarcinile consumatoare de mult timp. Utilizarea unor aplicații pentru operațiunile administrative recurente ajută personalul de resurse umane să-și organizeze mai bine programul de lucru. În acest fel, profesioniștii de HR au mai mult timp pentru a îmbunătăți brandul de angajator, cultura organizațională sau imaginea companiei.

Centralizarea ușoară a informațiilor de prezență

Un software pontaj este o soluție rapidă pentru a colecta și gestiona datele de prezență ale angajaților. Acest tip de soft poate fi utilizat pentru a monitoriza orele de lucru, absențele și alte informații legate de prezența angajaților. De asemenea, prin accesarea unui portal HR, angajații pot solicita aprobarea unor zile de concediu de odihnă, iar informațiile sunt utilizate pentru a stabili pontajul din luna respectivă.

Cum te ajută implementarea unui software pontaj?

Unul dintre avantajele principale ale utilizării unui software pontaj este că permite o colectare automată a datelor, minimizând astfel erorile umane. De asemenea, se reduce timpul necesar pentru a centraliza aceste date, mai ales că mulți angajați lucrează în format hibrid sau în mai multe puncte de lucru, fapt ce îngreunează adunarea informațiilor despre orele lucrate. Acest lucru este de mare ajutor pentru companiile cu un număr mare de angajați, pentru care este dificil să gestioneze manual datele de prezență ale tuturor angajaților lor. 

Portal HR – instrumentul digital dedicat angajaților

Utilizarea unui portal HR permite angajaților să-și vizualizeze pontajul, dar și să solicite efectuarea unor ore suplimentare sau zile de concediu. Prin urmare, nu mai sunt nevoiți să trimită solicitări scrise către manageri sau departamentul de resurse umane. Un portal HR eficientizează procesul, fiind o soluție flexibilă, intuitivă care asigură o comunicare internă rapidă. În plus, angajații pot utiliza un software pontaj pentru a-și înregistra orele lucrate de acasă, spre exemplu.

Facilitează împărțirea eficientă a sarcinilor

Un alt avantaj al utilizării unui software pontaj este că permite o mai bună planificare a activității angajaților. Managerii pot folosi datele colectate pentru a planifica mai eficient sarcinile, pentru a se asigura că sunt suficient de mulți angajați prezenți pentru a îndeplini sarcinile și pentru a evita suprasolicitarea angajaților. 

Generarea unor rapoarte cu ușurință

Un software pontaj poate fi, de asemenea, utilizat pentru a genera rapoarte detaliate despre prezența angajaților, cum ar fi numărul de ore lucrate, absențele, concediile și altele. Acestea pot fi utilizate pentru a lua decizii informate privind resursele umane și pentru a îmbunătăți eficiența în companie. Mai mult, și angajații au posibilitatea de a genera rapoarte utile lor. Prin utilizarea unui portal HR, aceștia pot crea rapoarte pe baza unor șabloane preconfigurate.

Imagine clară asupra pontajului angajaților

Pentru a concluziona, putem spune că un software pontaj este o soluție eficientă și rapidă pentru a colecta și gestiona datele de prezență ale angajaților. Acest lucru poate fi de ajutor pentru companii care doresc să îmbunătățească eficiența în gestionarea resurselor umane și pentru a lua decizii informate privind activitatea salariaților.

UCMS by AROBS dezvoltă soluții digitale intuitive

De peste 26 de ani, UCMS by AROBS dezvoltă și inovează soluții software pentru mediul profesional. True HR, aplicația de resurse de umane pe care au creat-o, include 19 module distincte, între care se regăsește și un software pontaj și un portal HR. 

Softurile celor de la UCMS by AROBS sunt configurabile, astfel încât să răspundă la cât mai multe dintre particularitățile afacerilor din diverse domenii de activitate. Dacă vrei să afli detalii despre cum îți pot fi de folos programele lor, ia legătura cu specialiștii companiei prin email la sales@ucms.ro sau la telefon 0738 822 537.

Postați comentarii