Știi care sunt avantajele aduse de confecții și structuri metalice?

Structurile metalice au nenumărate avantaje în raport cu alte forme de construcție, deci există o mulțime de motive pentru care ar trebui să alegi astfel de structuri. Acestea prezintă un excelent raport rezistență/volum, aspect care contribuie la obținerea unor structuri mai lejere decât celelalte executate din alte materiale (fier, aluminiu, lemn).

Au o mare varietate de proprietăți în ceea ce privește aplicabilitatea, dar și posibilitatea de a avea numeroase piese standardizate, aspecte ce fac ca fiabilitatea și capacitatea de a răspunde la nevoile de adaptare în ceea ce privește arhitectura să fie nelimitate.

Mulți profesioniști care activează în producția de confecții metalice sunt de părere că acest sector ar trebui să ducă la un nou standard ecologic și să creeze sisteme care să ajute la economisirea de energie sau produse sustenabile cu o orientare clară înspre utilizatorul final. 

Pentru a se atinge aceste obiective, premisa de plecare ar trebui să fie folosirea de materiale cu impact minim asupra mediului, precum inoxul sau oțelul, care sunt mai durabile, reciclabile și reutilizabile. Totodată se recomandă includerea de materiale care sunt compatibile cu tehnicile de construcție în uzină, acestea constituind un aliat de preț pentru sistemele industrializate. 

Fără îndoială, într-o perioadă în care aproape orice este posibil, este necesar să se aleagă soluția cea mai rezonabilă.

Garanția calității și controlul procesului de fabricație asigură siguranța și rezistența acestor structuri metalice. O bună proiectare a detaliilor, împreună cu un nivel ridicat de fabricare în ateliere moderne, bine echipate, cu angajați calificați și sisteme moderne de protecție împotriva coroziunii, garantează, cu un minim de întreținere, o durată de viață aproape nelimitată a confecțiilor realizate din inox sau oțel. 

Care sunt avantajele aduse de cele mai bune structuri metalice?

  • O rezistență înaltă: înalta rezistență a materialului pe unitate de greutate implică faptul că acesta va avea o greutate mică în compoziția structuri, aspect de mare importanță pentru proiectare.
  • Uniformitate – proprietățile inoxului nu se schimbă odată cu trecerea timpului. 
  • Durabilitate – întreținerea structurilor adecvat realizată face ca inoxul să dureze timp îndelungat. 
  • Ductilitate –  ductilitatea sau proprietatea unui material de a rezista la deformări mari fără a ceda sub sarcini ridicate oferă un plus de valoare confecțiilor metalice. Natura ductilă a materialelor structurale obișnuite le permite să curgă la nivel local, evitând astfel defectarea prematură.
  • Rezistență: materialele structurale sunt rezistente, ceea ce înseamnă că pot fi exploatate în siguranță mult timp. 

Alte avantaje importante ale unor structurilor metalice sunt:

  • Viteza de montare.
  • Posibilitate de prefabricare a membrelor unei structuri. 
  • Marea capacitate de plastifiere în multe forme și mărimi. 

Garanția calității și controlul de fabricație sunt lucruri care conferă siguranță și rezistență structurilor metalice.

Postați comentarii