Tips: Cum să alegi compania de dezvoltare software potrivită pentru compania ta?

Companiile de success folosesc soluții software personalizate de calitate. Fie că este vorba despre gestionarea tranzacțiilor sau analiza datelor, companiile din orice industrie utilizează enterprise software pentru a îmbunătăți o varietate de procese de afaceri.

Atunci când companiile doresc să câștige un avantaj competitiv, se orientează spre îmbunătățirea proceselor lor de afaceri cu o soluție software personalizată, care le permite să crească și să eficientizeze procesele de business. De regula, ei se adresează companiilor de software development pentru crearea și implementarea de soluții software.

Recunoașterea nevoii de utilizare a unui software personalizat poate și ceva ușor însă, căutarea și angajarea unei companii de dezvoltare software poate fi o sarcină destul de dificila. Ține cont de următoarele când alegi compania care îți va dezolta produsul:

1. Înțelege nevoile companiei tale

Scopul software-ului personalizat este să aveți tot ce aveți nevoie și nimic din ce nu aveți. Deci, înainte de a începe căutarea unei companii, ar fi bine să știi ce nevoi reale are compania ta.

Pentru a le identifica, petrece timp definind obiectivele exacte pe care dorești să le susțină produsul software nou creat. Gândește-te la ce caracteristici îți vor face afacerea să crească, să scadă costurile și să crească veniturile.

2. Parteneriate offshore sau onshore?

Acum, că știi ce cauți, va trebui să iei o decizie privind angajarea unei companii locale de dezvoltare software sau trimiterea proiectului la o companie în străinătate. Alegerea unei companii locale de software poate avea ca avantaj un control mai mare al dezvoltării produsului tău, în timp ce angajarea unei companii offshore îți poate da costuri mai bune.

3. Recomandări

După ce ai decis locația comapaniei care îți va dezvolta produsul, căută câteva recomandări. Pe lângă cercetarea online, caută recomandări și la celelalte companii care au deja produsele lor software personalizate.

Recomandările reprezintă o modalitate foarte bună de a obține informații despre colaborările de succes (sau mai puțin reușite) dintre companii și companiile de dezvoltare software.

4. Examinează portofoliul companiei de dezvoltare software

Cere să vezi proiectele anterioare ale potențialei tale alegeri privind o companie de dezvoltare software. Alegerea unei companii cu proiecte on going poate fi considerată avantajoasă deoarece au deja un process bine stabilit în gestionarea lor și nu te vei comfrunta cu livrari greșite sau întârziate.

5. Compară oferte

Probabil vei fi tentat să mergi cu cea mai ieftină opțiune. Nu face asta.

Cei care aleg o companie de dezvoltare software la prețuri scăzute trec cu vederea riscurile. Ferește-te de angajarea unei companii ale cărei servicii sunt anormal de ieftine, deoarece acest lucru se va reflecta în calitatea produsului final, iar angajații tăi vor ajunge să piardă timpul când nu știu cum să-l folosească. Probabil vei ajunge chiar să cheltui bani angajând programatori pentru a remedia erorile sau recrea soft-ul de la zero.

6. Întreabă despre tehnologii și testare

Întreabă și învață despre diferite tehnologii de dezvoltare software (JavaScript, PHP, Java) și caracteristicile acestora. Discută și stabilește, împreună cu compania de dezvoltare software dacă există tehnologii specifice pe care vrei să se bazeze produsul tău. Cere detalii bazate pe experiența companiei de software.

Neapărat întrebă despre testare. Testarea permite dezvoltatorilor de software să prindă din timp și să remedieze rapid erorile. Produsul tău va fi finalizat mai repede și riscul de erori în urma implementării este redus la minimum.

Cauți o companie software pentru produsul tău? Contactează-ne!

Postați comentarii