Vacanțe Turcia, vacanțe Grecia – cum alegeți cele mai bune sejururi?

Vacanța este o perioadă optimă pentru a vă reîncărca bateriile, de a vizita noi locuri, de a vă bucura de preparate savuroase din bucătăriile tradiționale şi bineînțeles de a petrece timp de calitate alături de familie sau de prieteni. Când vine vorba de călătorii şi concedii, preferințele sunt împărțite. Mulți aleg să viziteze frumuseţile ţării, alții optează pentru câteva zile de recreere în marile capitale europene, sunt şi români care prefera frumuseţea, autenticitatea unor ţări precum Turcia, Grecia Egipt, Croația.

Pentru că opțiunile sunt foarte numeroase ne vom opri atenția asupra a două dintre destinațiile preferate de amatorii de călătorii: Turcia şi Grecia. În rândurile următoare ne-am propus să descoperim câteva trucuri care vă vor ajuta să găsiţi şi să alegeți cele mai accesibile vacanta Turcia şi sejururi în Grecia. 

All inclusive, demipensiune, self catering?

O vacanta Grecia sau un sejur în stațiunile turcești de la marea Mediterană sunt un prilej de a explora, de a vizita obiective turistice celebre și de a vă petrece timp de calitate sub razele plăcute ale soarelui. Principala cheltuială în vacanţă este mâncarea, aşa că selectarea corectă a serviciilor de masă poate ajuta la achiziţionarea unor pachete turistice avantajoase.

Dacă vă număraţi printre cei ce îşi doresc să se bucure de mâncare autentică, puteţi miza pe pachete turistice ce au incluse cazare sau cazare şi transport, fără mese incluse. În timpul vacanţei puteţi alege să serviţi mesele la restaurante tradiționale, în taverne sau vă puteți bucura de mâncare stradală autentică. Atât Turcia cât şi Grecia oferă bogăție gastronomică de la kebab, baclavale, rahat, kofte şi ragout, la skepasky autentic, tzaziki, souvlaky sau iaurt îngheţat, toate acestea putând fi savurate în restaurante și terase locale.

În cazul în care vă doriţi o vacanţă relaxantă, liniştită şi nu vă doriţi să vă faceți griji cu privire la mâncare, ofertele all inclusive vor fi alegerea cea mai bună. Turcia, este recunoscută pentru serviciile de înaltă calitate şi pentru varietatea mare oferită în pachetele all inclusive. Nici hotelurile din insulele grecești nu sunt mai prejos în acest sens. Peștele, mâncare pe bază de pui, fructe de mare sunt vedete, la fel şi specialitățile tradiționale. 

Cu avionul sau cu vehiculul personal?

Un alt detaliu ce va influența costul unei vacanțe este modul de transport. Să călătoriţi  cu vehiculul personal în Turcia sau Grecia continentală poate fi mai ieftin şi, bineînțeles, aceasta modalitate poate oferi oarecare independență dacă vă doriți să vizitaţi anumite puncte sau obiective turistice. Totuși, avionul poate fi varianta rapidă şi confortabilă de transport. 

Analizaţi ofertele agenţiilor de turism

Pentru a avea garanția că achiziţionaţi cele mai bune sejururi, este indicat să analizaţi ofertele agenţiilor de turism. Experții în turism au în portofoliu oferte excepționale către destinațiile populare din Grecia şi Turcia, ce pot fi achiziţionate prin sisteme early booking, oferte sezoniere, promoții de tip last minute. Totodată, consilierii turistici vă pot oferi informații valoroase cu privire la diverse servicii ce vă pot ajuta să optimizaţi costurile de vacanță. 

Postați comentarii