Vizitele anuale la un cabinet de alergologie sunt esentiale

Ce-I aduce pe oameni intr-un cabinet de alergologie?

Milioane de oameni se confrunta cu diferite reactii alergice. Polen, par de animale, acarieni din praf, mucega, parfumuri, lactate, arahide, medicamente, cauzele pot fi extrem de variate. Daca va confruntati cu aceasta problema este esential sa faceti vizite periodice la un cabinet de alergologie, dar aceste controale de rutina va pot fi utile chiar si in scop profilactic.

cabinet de alergologie

Un sistem imunitar normal si sanatos va apara organismul de agentii periculosi din mediu si va toleranta substantele inofensive. Totusi, in cazuri patologice, apar aceste reactii de hipersensibilitate in care organismul nu mai tolereaza anumite substante provenite din mediul extern si provoaca un raspuns imun exagerat de aparare impotriva lor, care creeaza neplacerile specifice alergiilor.

Care sunt cele mai des intalnite simptome?

Dintre bolile ce presupun reactii de hipersensibilitate imuna aminim rinita alergica, conjuctivita alergica, rinoconjunctivita alergica, astmul, unele tipuri de rinosinuzita, alergiile alimentare si contactul alergic.

Acestea au diferite maniestari, iar cele mai comune tipuri de alergii sunt cele respiratorii, care in general au manifestari blande, fara sa puna in pericol viata. Manifestarile frecvente ale acestora sunt rinoreea apoasa, congestia nazala, mancarimea de nas si stranuturile repetate.

Daca alergia de care suferiti este alimentara, este posibil ca aceasta sa se manifeste prin greata, diaree, varsaturi si urticarie, acestea putand fi mai periculoase decat cele respiratorii. Printre cele mai cunoscute alimente care provoaca astfel de reactii sunt laptele de vaca, soia, alunele, arahidele.

Daca observati unul sau mai multe dintre aceste simptome si suspectati ca ati suferi de o alergie, nu ezitati sa va faceti o programare la un cabinet de alergologie. Medicul de la un cabinet de alergologie este singurul care poate stabili un diagnostic corect si cauza exacta a problemei, precum si care este cel mai adecvat tratament care sa va ajute sa mentineti situatia sub control.

Daca sunteti in cautarea unui cabinet de alergologie, veniti la RomGerMed!

La cabinetul de alergologie al clinicii RomGerMed veti beneficia de servicii medicale oferite de cei mai buni medici din domeniu, astfel incat dumneavoastra sa primiti intotdeauna tratamentul de care aveti nevoie. Medicii de la cabinetul de alergologie RomGerMed va vor ajuta sa identificati cauza alergiei si va vor oferi cel mai bun plan de tratament pentru mentnerea acesteia sub control.

Postați comentarii