3 carti recomandate pentru a fi citite cel putin o data in viata

Bibliofilii stiu ca exista mai multe categorii de carti recomandate, iar una dintre cele mai importante este cea a cartilor pentru care nu este suficienta o singura lectura, datorita faptului ca sunt foarte bune.

O carte poate atrage cititorii ca un magnet: este citita o data, iar la o anumita perioada cititorul o deschide din nou si descopera noi perspective, dorindu-si sa o reciteasca.

Sunt multe astfel de carti, insa acest articol se concentreaza pe trei dintre ele. Cei care sunt interesati de mai multe recenzii de carti pot vizita site-ul Blog.PrintreCarti.ro, unde vor gasi un izvor de inspiratie!

Carti recomandate de cititorii avizi

Iata 3 titluri de carti care atrag prin firul narativ, originalitate, complexitate si profunzime!

  • Sa ucizi o pasare cantatoare (To kill a mockingbird), de Harper Lee

Clasicul lui Harper Lee este unul dintre acele romane perfecte, care se scriu rar – o carte care ar trebui citita de toti cei care iubesc lectura. La cateva decenii dupa ce a fost publicata, romanul pare sa relateze o poveste din contemporaneitate: lupta unui mic orasel sudist cu rasismul si nedreptatea. Pe langa actualitatea tulburatoare a firului narativ, romanul este, prin excelenta, reprezentativ pentru literatura Americii secolului al XX-lea.

Carti recomandate | Recenzii de carti | Blog.PrintreCarti.ro

recenzii de carti

  • Marele Gatsby (The great Gatsby), de F. Scott Fitzgerald

Marele Gatsbyeste, pe buna dreptate, unul dintre cele mai impresionante romane scrise vreodata. In aceasta carte, F. Scott Fitzgerald infatiseaza extravaganta si lacomia, expune nesinceritatea celor instariti si ilustreaza perfect felul in care statutul social juca cel mai important rol in drumul spre succes din perioada 1920. Avand in vedere numeroasele simboluri si intelesuri ascunse din roman, orice cititor avid va dori sa il reciteasca.

  • 1984, de George Orwell

Felul in care Orwell si-a imaginat societatea in viitor are unele similaritati socante cu vremurile moderne. In aceasta poveste distopica, oamenii sunt orbiti de o obedienta fara limite si regimul totalitar ii zdrobeste pe toti cei care indraznesc sa i se impotriveasca. In tot acest timp, personajul principal incearca sa isi gaseasca drumul.

Postați comentarii