5 lucruri pe care trebuie sa le stii inainte de a construi o casa din containere

In ultimii ani, containerele maritime au devenit din ce in ce mai cautate de cei care isi doresc sa isi construiasca o casa. Arhitectii din intreaga lume recomanda containerele maritime pentru constructia de case sustenabile, prietenoase cu mediul si foarte avantajoase din punct de vedere al pretului. Daca iti doresti sa ai o casa din containere, trebuie sa ti cont de cateva aspecte importante si mai ales trebuie sa ceri indrumarile unor profesionisti.

Iata 5 lucruri pe care trebuie sa le stii inainte de a incepe contructia la o casa din containere maritime

  1. Nu toate tipurile de containere sunt adecvate pentru constructia caselor. Atunci cand iti cauti un container maritim, cere indrumarile celor care au cunostinte in acest domeniu, ei iti vor spune daca tipul de container pe care il cumperi este sau nu adecvat pentru transformarea lui in spatiu de locuit.
  2. Orice container are nevoie neaparat de izolatie. Inainte de a contrui o casa din container este bine sa ai un plan bine pus la punct dar si o lista de cheltuieli. Neaparat pe lista ta de cheltuieli trebuie sa introduci si izolatia. Pentru ca un container sa fie ideal de locuit este nevoie ca sa ai o izolatie adecvata atat in interior cat si in exterior. O solutie ideala de izolatie este acoperisul verde.
  3. Informeaza-te din timp in legatura cu legile din zona ta cu privire la constructia caselor din containere. Primariile oraselor pot avea anumite reglementari pentru cei care doresc sa isi construiasca case pe structura metalica si case din containere, pentru a stii de la inceput care sunt documentele de care ai nevoie pentru constructia unei case din containere, este bine sa te pastrezi informat.
  4. Vrei o constructie durabila? Nu taia excesiv din metalul containerelor. Daca tai prea mult din metalul containerelor iei si din rezistenta acestora, deci daca iti doresti sa ai o casa rezistenta, evita sa faci foarte multe taieturi in peretii containerului.
  5. Container nou sau second hand? Daca nu stii ce sa alegi, este bine sa ti cont de faptul ca un container nou poate fi mai scump, dar poate fi transformat in locuinta fara sa treaca prin aceleasi etape ca un container second hand. Un container second hand este mai ieftin, insa daca vrei sa il transformi in locuinta este necesar sa te asiguri ca acesta nu a transportat substante periculoase care trebuiesc indepartate.

Alegerea unui container maritim nu este o munca foarte grea daca ai in vedere aspectele importante. Alege containerul dorit si construieste-ti casa la care ai visat intotdeauna.

Postați comentarii