De ce trebuie sa tii cont cand cumperi o masina de spalat noua?

Masinile de spalat exista de mai bine de 60 de ani si multe din ele au caracteristici cheie care au evoluat enorm. Exista multe tipuri de masini disponibile pe piata, iar acest lucru ar putea crea o oarecare confuzie cu privire la modul in care poti sa cumperi masina des spalat perfecta pentru nevoile tale.

Iata cateva lucruri de care ar trebui sa tii cont atunci cand te indrepti spre magazinul de electrocasnice si vrei sa cumperi o masina de spalat noua, dupa ce tehnicianul de la firma de reparatii masina de spălat la domiciliu ti-a confirmat ca masina ta nu mai poate fi repusa pe picioare.

Bugetul de care dispui

Este primul lucru la care ar trebui sa te gandesti. De fapt, aceasta regula se aplica oricarei decizii de cumparare. Exista multe marci disponibile pe piata, iar intre ele sunt diferente de caracteristici, dimensiune si durabilitate. Nu ar trebui sa te arunci la o masina de spalat foarte scumpa, dar nici nu ar trebui sa te zgarcesti si sa cheltui extrem de putin pe o masina ieftina care se va defecta prea repede. Nu ti-ai dori sa ajungi atat de repede sa suni un tehnician in reparatii masina de spălat la domiciliu.

Dimensiuni

Trebuie sa alegi dimensiunea masinii de spalat in functie de numarul de persoane care locuiesc in casa. Daca locuiesti singur, atunci cumpara un model usor si mic, care bifeaza functiile de baza. Dar daca ai o familie medie sau mare, sau locuiesti in casa cu niste colegi de camera, atunci ar trebui sa te orientezi spre o masina de spalat mai mare. In plus, ar trebui sa tii cont de locul in care vrei sa asezi masina de spalat. Masoara spatiul si vei sti exact ce tip de masina trebuie sa cumperi.

Eficienta de curatare

Cercetarile arata ca masinile de spalat cu incarcare frontala sunt mai bune decat cele cu incarcare superioara si de aceea cei mai multi oameni le prefera pe acestea. Daca si tu ai o problema destul de frecventa cu petele dificile de pe haine, atunci ar trebui sa alegi o masina cu incarcare frontala.

Energia

Daca iti pasa de mediul inconjurator, atunci ai putea sa alegi o masina de spalat ecologica. Aceasta este o tendinta in crestere, astfel incat va fi usor sa gasesti un model care sa-ti placa. Partea cea mai buna va fi ca factura la curent si apa va fi redusa cu pana la 20%.

Alte functii

Masinile de spalat noi vin acum cu multe caracteristici, viteze diferite si cicluri complexe. Desigur, mai multe functii inseamna automat un pret mai mare, dar daca bugetul nu este o problema pentru tine, atunci poti da o sansa acestor modele.

Nu cumperi in fiecare zi o masina de spalat, asa ca ar trebui sa te documentezi si sa faci o alegere buna, care iti va justifica investitia pentru a nu fi nevoit/a sa apelazi la o firma de reparatii masini de spalat la putin timp dupa ce ai cumparat-o.

Postați comentarii