6 sfaturi de care sa tii cont la impachetarea a unui colet pentru a face economie si a maximiza eficienta

Indiferent daca ai o afacere si faci livrari clientilor sau trimiti un pachet unei persoane din familie, sunt cateva lucruri de care poti tine cont pentru a minimiza costurile de ambalare si transport, maximizand eficienta. Pe termen lung, vei face economii considerabile si, totodata, vei crea destinatarilor (clienti, rude sau prieteni) experiente placute.

Iata sase sfaturi care te vor ajuta sa impachetezi produsele mai eficient si, totodata, sa faci economii sesizabile pe termen lung si sa ai cateva beneficii.

Foloseste cutia potrivita

O cutie prea mica nu protejaza produsele livrate, in vreme ce o cutie prea mare necesita materiale de umplutura si va creste costurile de livrare. Ideal este sa gasesti o cutie potrivita, astfel incat sa poti asigura produsele fara a fi necesar sa folosesti multa umplutura. Este un detaliu esential pentru a optimiza livrarea si a reduce costurile totale de transport.

Foloseste o banda adeziva de calitate

Un alt sfat pentru a optimiza livrarile este sa nu scapi din vedere securizarea coletelor si a produselor din interior. In acest sens, o banda adeziva de calitate este esentiala. Mai mult, pentru a oferi detalii in legatura cu manipularea, dar si pentru a-ti promova afacerea, poti opta pentru banda adeziva personalizata cu logo-ul firmei, datele de contact sau alte informatii. 

Aceasta poate fi un detaliu important pentru a crea o impresie favorabila clientilor. De asemenea, este utila pentru a securiza coletele. Cu banda adeziva personalizata va fi mult mai usor de observat daca pachetul a fost desfacut sau nu si previi furturile in timpul livrarii.

Nu folosi prea mult ambalaj

Impachetarea in exces a produselor din dorinta de a le securiza creste greutatea coletului si costurile de ambalare si livrare. Sigur, este important sa te asiguri ca protejezi cat mai bine articolele trimise, mai ales daca sunt fragile si casante si vei avea nevoie de folie cu bule sau alte solutii de protectie eficiente. Dar nu este nevoie sa exagerezi. De exemplu, daca livrezi un ceas, cateva straturi de folie cu bule ar trebui sa fie de ajuns.

Redu volumul obiectelor trimise

Deja am stabilit ca minimizarea pachetului te poate ajuta sa faci economie la costurile de livrare, insa acest lucru nu consta doar in gasirea unei cutii potrivite, ci si in reducerea volumului obiectelor trimise. De exemplu, daca livrezi o camasa, in loc sa o arunci la intamplare intr-o cutie, o poti indoi cat mai bine astfel incat sa incapa intr-un plic captusit.

Investeste in cutii pliabile

Cand vrei sa trimiti un pachet, una dintre probleme poate fi gasirea cutiei in dimensiunea potrivita. Poti elimina aceasta problema prin creare unui stoc de cutii pliabile pe care le poti decupa si taia la dimensiunea exacta de care ai nevoie. Cutiile pliabile te ajuta sa faci economie, fara a le compromite durabilitatea sau performanta.

Studiaza ofertele firmelor de curierat si alege-o pe cea mai avantajoasa

In prezent, pentru a livra colete poti apela la serviciile Postei Romane sau la numeroase firme de curierat. Este bine sa obtii oferte de la toate firmele, sa compari costurile si chiar sa negociezi un pret mai bun pentru un volum mare de livrari. Trebuie sa stii ca firmele de livrare au tarife diferite in functie de marimea coletului, de greutate si de produse, asa ca este bine sa stabilesti de la inceput toate aceste detalii. De asemenea, alege o firma de incredere pe a carei promptitudine si profesionalism sa stii ca te poti baza.

Postați comentarii