Afla cum iti poti recapata mobilitatea cu ajutorul unui fotoliu rulant!
Dizabilitatile locomotorii sunt unele dintre cele mai dificile, deoarece limiteaza foarte mult libertatea de miscare a celor care sufera de diferite afectiuni medicale. De aceea, pentru a le reda o parte din aceasta libertate, a fost dezvoltate fotolii rulante care sa se poata adapta la nevoile lor.
Ce tipuri de fotolii rulante exista?
Fotoliile rulante sau scaunele cu rotile pot fi impartite in 2 mari categorii, manuale si electrice. Ulterior, se mai poate vorbi si despre fotolii rulante pliabile sau fixe, ori care dispun de diferite accesorii, cum ar fi un scaun wc.
In general, fotoliile rulante sunt folosite fie in perioada de recuperare a unor persoane care au suferit o interventie chirurgicala sau un accident, fie de catre persoanele care au dificultati sau le este imposibil sa isi foloseasca picioarele din cauza unor afectiuni medicale care afecteaza, in special, aparatul locomotor.
Acest tip de scaun rulant poate fi actionat atat de o persoana insotitoare, cat si de persoana care il foloseste. In schimb, fotoliul rulant electric este dedicat mai ales persoanelor cu un grad mai avansat de handicap.
O gama foarte vasta de astfel de scaune rulante poate fi gasita in magazinul online Med-Tehnica.ro, care pot fi folosite de la copii pana la persoanele care se afla in incapacitate totala de a se deplasa singure.
Ce alte dispozitive medicale de reabilitare mai pot fi gasite la Med Tehnica?
Din dorinta de a veni in ajutorul tuturor celor care au nevoie de ajutor pentru recuperarea functiilor principale de miscare, fie ca este vorba despre membrele inferioare sau cele superioare, Med Tehnica a inclus in portofoliul sau numeroase astfel de dispozitive medicale.
Fotolii rulante | orteza de mana | Med-Tehnica.ro
Un exemplu este orteza de mana. Aceasta este folosita pentru sustinerea si fixarea incheieturii, uneori chiar si a degetului mare, care au de suferit in urma unor accidente precum luxatii, entorse sau fracturi, precum si in cazul unor afectiuni mai grave, cum ar fi sindromul de tunel carpian sau poliartrita reumatoida.
In concluzie, exista foarte multe situatii in care oamenii pot avea nevoie de un dispozitiv medical de reabilitare, pentru a-si recapata mobilitatea intr-o anumita masura.