Alegerea blaturilor de bucatarie – Protege Parol

Blaturi de granit
Această piatră naturală este unul dintre cele mai căutate materiale de blat. Granitul este foarte durabil și rezistă la căldură, făcându-l o alegere populară pentru bucătăria ta. Granitul vine în culori și modele interminabile, oferind fiecărei bucătării un aspect unic, personalizat. De asemenea, granitul este o investiție excelentă, deoarece adaugă instantaneu valoare casei tale. Este natural poros și, prin urmare, trebuie sigilat după instalare și în mod regulat (de obicei o dată pe an) pentru a-l proteja de pete.

Blaturi de marmură
Marmura este o piatră naturală de elită, cunoscută pentru eleganță și atracție de lux. Marmura este considerată o piatră moale și este foarte poroasă, ceea ce înseamnă că absoarbe petele. Prin urmare, ar trebui să se acorde o atenție deosebită la pregătirea meselor pentru a evita petele alimentare și lichide. Spre deosebire de granit, marmura nu este la fel de rezistentă la căldură și zgârieturi. Plăcuțele și tăieturile trebuie întotdeauna utilizate pentru a proteja suprafața. Similar cu granitul, marmura trebuie sigilată în mod regulat.

Blaturi din cuarț
Această piatră proiectată sau cultivată este fabricată din cuarț zdrobit amestecat cu rășini și polimeri și este făcută pentru a imita aspectul pietrei naturale. Cuarțul vine în culori, texturi și finisaje interminabile pentru a se potrivi fiecărui gust. Cuarțul este extrem de dur și durabil și rezistă petelor. De asemenea, cuarțul nu trebuie să fie sigilat sau tratat și este foarte ușor de curățat. Producătorii lucrează constant la tehnici de îmbunătățire a aspectului cuarțului, astfel încât să pară mai natural.

Descoperiti acum gama de blaturile de mobilier de la Protege Parol.

Blaturi din beton
Acest material este ales pentru aspectul său elegant și nervos și completează multe modele contemporane. După cum se poate aștepta, betonul este extrem de durabil, este rezistent la zgârieturi și căldură și poate rezista la o utilizare grea. O altă atracție a betonului este că este versatil și poate fi colorat în multe culori și modele și poate fi turnat în diferite forme. Blaturile din beton sunt foarte grele și pot avea nevoie de suport suplimentar pentru a rezista la greutatea adăugată. Similar cu piatra naturală, betonul trebuie etanșat pentru a evita petele. Pe măsură ce betonul se instalează, pot apărea mici fisuri în timp.

Blaturi din lemn
Lemnul (bloc de măcelar) adaugă o senzație rustică bogată și caldă și este o alegere populară în designurile de căsuțe și de țară. Blaturile din lemn sunt de lungă durată și dezvoltă o patină atrăgătoare pe măsură ce îmbătrânesc. Când luați în considerare blaturile din lemn, nu uitați că lemnul este vulnerabil la căldură, umiditate și pete. Lemnul poate fi temperamental și tinde să se extindă și să se micșoreze în condiții de uscăciune și umiditate extreme. Pentru a vă bucura de blatul dvs. de lemn de ani de zile, nisipul și uleiul îl tratează regulat pentru a-l proteja de uscăciune și pentru a-l ajuta să respingă petele. Evitați excesul de umezeală și folosiți tampoane sau plăcuțe de protecție pentru a plasa articole fierbinți pentru a evita arderea.

Blaturi din oțel inoxidabil
Similar cu betonul, oțelul inoxidabil este o alegere populară în multe modele moderne. Oțelul inoxidabil este popular printre bucătari, deoarece este antibacterian, rezistent la pete și căldură și durabil. Aveți grijă atunci când utilizați cuțite și alte obiecte ascuțite în jurul oțelului inoxidabil, deoarece este susceptibil la zgârieturi și lovituri care pot fi dificil de reparat.

Postați comentarii