Servicii indoire tabla Bucuresti

Proiectarea tablelor deține un loc foarte important în industriile de fabricație, pe care este posibil să fi observat că de la aparatele de uz casnic la mașinile industriale, cele mai multe dintre ele sunt închise în tablă.

Te-ai gândit de ce?

Aplicațiile tablelor nu se limitează la carcase, au numeroase alte aplicații de ultimă generație, cum ar fi realizarea profilelor aerodinamice ale vehiculelor și avioanelor.

Tabla este de asemenea utilizată în aplicații structurale, cum ar fi realizarea de cadre și acoperișuri. Containerele sunt, de asemenea, una dintre numeroasele aplicații ale tablelor. Sistemele HVAC sunt, de asemenea, una dintre aplicațiile majore ale tablelor, conductele din tablă sunt utilizate pentru a furniza aer în spațiul țintă.

acestea sunt doar câteva dintre motivele pentru care designerii aleg să folosească tablă pentru realizarea carcaselor.

Fabricarea cu tablă este destul de ieftină și mai ușoară, este în mare parte asociată cu procesele de formare.

Fabricarea poate fi realizată la scară mică, nu există cerințe pentru centrele de prelucrare de ultimă generație. Pentru formarea unui produs din tablă, în principal se utilizează o presă hidraulică cu diferite instrumente pentru a efectua o varietate de operații.

Tehnologia CNC de tăiere cu plasmă s-a adăugat aplicațiilor tablelor datorită preciziei sale ridicate și tăierii automate de orice formă.

Descoperiti si gama noastra de servicii profesionale de prelucrari mecanice-Laser Processing.

Prelucrarea tablelor economisește timp datorită proceselor mai simple, de exemplu, în cazul materialelor solide, trebuie să găuriți o gaură, dar pentru tablă trebuie să faceți o gaură. Pentru realizarea unei fante într-un solid, este necesară frezarea, dar în cazul tablei, tăierea cu plasmă CNC sau o simplă perforare pot face treaba.

Greutatea unui produs proiectat din tablă este semnificativ mai mică, de aceea, în general, carcasele sunt realizate din tablă și, în principal, sunt utilizate foi de aluminiu, datorită raportului rezistență mai mare la greutate.
După ce ați discutat despre avantajele fabricării tablelor, s-ar putea să vă gândiți la provocările asociate cu proiectarea tablelor?

Proiectarea tablelor necesită o atenție specială, deoarece datorită grosimii mai mici a foii, zona de rezistență la forfecare este foarte mică, ceea ce face găurile din tablă foarte vulnerabile la forfecare. Deci, găurile sunt întotdeauna proiectate la o distanță sigură de marginea foii. Proiectarea tablelor este asociată în principal cu îndoirea și formarea. Când urmează să se formeze o îndoitură lângă margine, se prevede o reducere a îndoirii, astfel încât materialul să nu se rupă în apropierea îndoirii.

Măsura în care o foaie se poate îndoi depinde de material, deci proiectarea tablelor este specifică materialului, deoarece raza de îndoire este dependentă atât de grosimea materialului, cât și de cea a foii. Deoarece efectul din spate al arcului este dependent de material, unghiul de îndoire este, de asemenea, dependent de material, poate fi mai mare sau mai mic decât unghiul dorit dacă schimbați materialul din tablă. Cum să depășim această limitare a proiectării specifice materialului?

Pentru a ține seama de dificultatea variației parametrilor față de proiectare în timpul fabricației, factorul k este utilizat în proiectarea tablelor, pentru a determina toleranța la îndoire și deducerile de îndoire, deoarece se bazează pe poziția unei axe neutre pe profilul de îndoire, care estimează cantitatea de întindere și compresie care se datorează îndoirii, se poate observa că axa neutră este deplasată spre raza interioară a îndoirii pe măsură ce raza de îndoire este scăzută.

www.laserprocessing.ro

Postați comentarii