Aparatul ecograf si importanta sa in obtinerea unui rezultat precis

Dotarea cabinetului medical cu aparaturile necesare, de o performanta inalta, este de-a dreptul esentiala, pentru ca, prin intermediul acestora, medicul poate sa obtina un rezultat precis, pe care il poate interpreta cu usurinta si pe baza caruia poate oferi un diagnostic exact. Unul dintre dispozitivele pe care un cabinet de obstetrica si ginecologie trebuie sa il aiba, de exemplu, este chiar aparatul ecograf, cu ajutorul caruia se poate investiga, in timp real, starea de sanatate a pacientei.

Cei care sunt in cautarea unui astfel de produs medical pe care sa il foloseaca in activitatea medicala de zi cu zi, pot citi in continuare pentru a afla care sunt criteriile de selectie de care trebuie sa tina cont.

3 criterii importante in alegerea aparatului ecograf

  • Buget

Cunoscut si ca monitor fetal, aparatul trebuie sa fie ales in functie de un buget bine stabilit inainte. In cazul in care cabinetul medical se afla inca la inceput de drum, iar specialitatea sa nu este ecografia, se poate opta pentru un aparat simplu, care sa nu fie dotat cu doppler. Recomandarea specialistilor este sa nu se achizitioneze niciodata un astfel de dispozitiv la mana a doua, pentru ca exista riscul sa nu ofere acelasi grad de precizie.

  • Tipul de aparat ecograf

Exista atat aparate fixe, care au dimensiuni impresionante, ceea ce inseamna ca nu pot fi mutate cu usurinta dintr-un loc in altul, insa exista si aparate ultraportabile. Cele din urma nu reusesc sa atinga nivelul de precizie al celor fixe, insa se dovedesc a fi de un real ajutor pentru cabinetele la inceput de drum.

Aparat ecograf | monitor fetal | Med-Tehnica.ro

aparat ecograf

 

  • Accesoriile care vin impreuna cu aparatul

Alaturi de aparat, pachetul mai contine si sondele prin intermediul carora medicul poate vedea in interiorul corpului pacientului. In cazul investigatiilor generale, sunt necesare sonde lineare, in timp ce investigatiile abdominale necesita sonde convexe, care sunt, de regula, de dimensiuni mari. Cei care sunt in cautarea unor astfel de aparate, pot apela cu incredere la Med-Tehnica.ro, un magazin online dotat cu dispozitive si produse medicale de calitate.

Aparatul ecograf nu numai ca poate monitoriza o posibila sarcina, dar are capacitatea si de a investiga starea de sanatate a zonei abdominale, fiind folosit de medici pentru depistarea multor afectiuni medicale.

Postați comentarii