Apple a fost primul la start şi acum domină industria plăţilor contactless

În ultimii ani industria plăților fără contact a devenit din ce în ce mai populară. Perioada pandemică a propulsat plățile digitale în atenția consumatorilor. Când vorbim despre plăți contactless cu telefonul mobil, Apple Pay au oferit primele servicii de acest tip. 

Această evoluţie influențează modul în care oamenii aleg să plătească lucrurile şi serviciile, pornind de la o creştere lentă care a adus la formarea unei noi industrii. 

mPOS-urile în piața de azi

Majoritatea magazinelor şi centrelor comerciale au introdus ca alternativă pentru plata contactless POS-uri. În prezent, dispozitivele POS cele mai apreciate sunt cele mobile, denumite și mPOS. Dispozitivele mobile permit încasarea plăților, ușurează procesul de încasare de vreme ce nu depind de cablu de încărcare precum dispozitivele clasice POS. 

Tot în categoria mPOS se încadrează și MonePOS, care facilitează încasarea plăților cu cardul în doar 10 secunde. Tehnologia contactless, dar și paperless îl face un accesoriu indispensabil oricărei afaceri. Ce înseamnă paperless? Bonul oferit de MonePOS este digital și poate fi accesat prin scanarea unui cod QR care apare pe ecranul mPOS-ului după efectuarea plății.Tot mai mulți clienți preferă plata cu cardul, iar comercianții trebuie să fie pregătiți să le satisfacă nevoile. 

Pandemia a determinat oamenii să aleagă plata contactless

În timpul pandemiei şi după aceea, oamenii au ales plăţile contactless pentru a se proteja, păstrând distanta şi limitând contactul, iar acest lucru a fost, cu siguranţă, un avantaj pentru părțile implicate în industria plăților. Ideea de a plăti cu numerar sau chiar şi cu cardul a fost un aspect de care oamenii nu aveau cum să fie încântaţi în mijlocul unei pandemii, aşa că nu este de mirare că au adoptat plata prin telefon. În plus, multe magazine chiar au încetat să mai primească numerar în acea perioadă.

Telefonul devine portofel

În lumea Apple, iPhone-ul este şi portofel. Majoritatea oamenilor le folosesc pe amândouă dar ar prefera să îşi piardă portofelul şi nu telefonul.  

Sistemul trebuie să devină cât mai rapid, mai uşor de folosit şi mai convenabil şi să concureze detaşat cu celelalte modalităţi de plată. Desigur, acest lucru este condiţionat de firmele care acceptă sua nu Apple Pay. 

Din fericire, MonePOS este compatibil cu majoritatea portofelelor eletronice și poate procesa plăți contactless rapide și în maximă siguranță, datorită filtrelor de securitate. 

Postați comentarii