Ce trebuie sa luati in considerare atunci cand alegeti caloriferele pentru baie?

Baia este una dintre camerele casei in care confortul termic este extrem de important. De aceea, pe langa amenajarea placuta si eficienta, practica, a acesteia, trebuie sa se tina cont si de solutiile de incalzire cele mai eficiente.

In aproape toate locuintele din Romania, solutia aleasa pentru incalzirea baii este caloriferul. Desi pe piata exista mai multe tipuri si modele de astfel de obiecte de incalzire, in casele moderne se opteaza pentru calorifere de baie de tip port-prosop. Astfel, acestea imbina functia de incalzire a spatiului cu cea de suport si chiar uscare a prosoapelor. In alegerea unui astfel de calorifer ar trebui sa se tina cont de o serie de aspecte, precum:

  • Capacitate de incalzire

Puterea de incalzire a caloriferului trebuie ajustata in functie de volumul camerei, adica de dimensiunea baii. In caz contrar, efectele vor fi sesizabile imediat: in baie va fi foarte dificil sa se obtina temperatura optima, iar costurile cu incalzirea pot creste.

De asemenea si materialul din care este realizat caloriferul poate influenta capacitatea acestuia de incalzire. Este bine cunoscut faptul ca radiatoarele din otel au un foarte bun randament termic.

  • Metoda de fixare

Un alt parametru important in alegerea unui calorifer pentru baie este metoda de instalare. De aceea, inainte de a cumpara caloriferul, acesta poate fi usor de montat pe perete, dar trebuie tinut cont si de tipul de perete, pentru a se alege accesoriile potrivite pentru fixarea acestuia.

Calorifere de baie | radiatoare din otel | eCalorifere.ro

  • Model de calorifer pentru baie

Dimensiunea caloriferului este importanta si pentru ca acesta sa poata avea loc in spatiul destinat lui, motiv pentru care nu ar trebui omis acest aspect. Cum insa aspectul estetic este si el foarte important, un model care sa se potriveasca stilului de amenajare ales pentru baie putand fi ales din magazinul online eCalorifere.ro.

Acestea sunt insa numai unele dintre cele mai importante aspecte de care ar trebui sa se tina cont atunci cand se alege caloriferul pentru baie. Alaturi de acestea se mai pot gasi pretul – un criteriu important pentru multi oameni, mai ales in conditiile economice actuale.

Postați comentarii