AROBS – una din companiile de IT din Romania care susține competițiile sportive

De-a lungul timpului s-au creat prejudecăți vizavi de joburile care presupun multă muncă la birou, precum în activitatea de software development. Acestea au apărut datorită faptului că există o asociere în percepția colectivă cu privire la oamenii care desfășoară activități intelectuale în cadrul joburilor, mai ales a celor care lucrează în zone tehnice, precum programatorii din industria IT.  Este vorba despre acele mituri cumva nescrise care spun că IT-iștii sunt majoritar sedentari și nu se prea împacă cu sportul sau mișcarea înafara spațiilor închise. 

Beneficiile sportului – Cum te ajută sportul la job?

Beneficiile sportului sunt multiple, de la cele ce țin de sănătatea fizică până la cele legate de starea noastră psihică și emoțională, având un impact pozitiv asupra calității vieții. Sunt multe studii care demonstrează faptul că există o legătură strânsă între activitatea fizică și productivitatea de la job. Astfel, prin intermediul sportului oamenii se pot regla emoțional ceea ce va crește productivitatea în activitatea profesională a celor care îl practică.

De ce aleargă IT-iștii? 

Sportul are implicații atât asupra vieții personale cât și a celei profesionale, iar unul dintre motivele pentru care aceștia preferă alergarea este datorită faptului că prin asta își pot educa și antrena mintea să stea focusată. Și în sport, ca și în coding, se aplică același principiu: e necesar să îți dedici timp și efort pentru a-ți atinge obiectivele propuse. Totodată prin intermediul sportului poți dobândi anduranță, care îți permite să faci față stimulilor de stres, iar în cele din urmă să dezvolți rezistență pentru a duce sarcinile la bun sfârșit.

AROBS este alături de cei aflați în cursa depășirii limitelor

AROBS a susținut și în 2022 evenimentul X-Man România, un campionat de triatlon organizat în fiecare an la Oradea. Acesta este compus din 3 probe, alergare, ciclism și înot. Probele pot fi combinate sau chiar parcurse individual sau chiar în echipă, în funcție de preferințele fiecăruia. Proba de alergare a fost alegerea celor mai mulți concurenți. Lungimea distanțelor la proba de alergare variază, între 22 de km pentru categoria half distance, respectiv 42 de km la categoria de long distance. AROBS este una din companiile de IT outsourcing care susține asemenea inițiative prin intermediul cărora fiecare își poate cunoaște limitele, sau chiar să și le depâșească cu ambiție și perseverență.

Voicu Oprean, CEO & și fondator al companiei AROBS, este unul dintre cei pasionați de sport, participând constant la diverse competiții. Acesta susține faptul că ‘’cea mai mare reușită nu e timpul în care termini o cursă, nici locul din clasamentul final, ci exemplul pe care îl dai prietenilor și colegilor”. Totodată acesta îi încurajează pe toți cei care își doresc să atingă orice tip de performanță sportivă „vreau, în primul rând, să-mi încurajez colegii să participe la competiții și, deja, tot mai mulți dintre aceștia sunt interesați, și se pregătesc pentru diverse competiții sportive, iar asta nu mă face decât să mă bucur și să fiu mândru de oamenii din jurul meu”.

Postați comentarii