Avantajele aduse de un program pontaj pentru companii

Menținerea unei evidențe clare a datelor de prezență ale angajaților este posibilă cu un program pontaj, parte dintr-un soft resurse umane cu funcționalități multiple. Astfel de soluții creează un mediu favorabil de lucru în contextul desfășurării activității profesionale de la distanță. Digitalizarea companiilor se află pe un trend ascendent în ultimii ani, la care a contribuit și contextul social dificil, care a făcut necesară distanțarea și munca remote. Întregul proces de monitorizare a prezenței salariaților este eficientizat de un program pontaj simplu de utilizat. În rândurile următoare, vom prezenta mai multe beneficii pe care un astfel de instrument tehnologic, integrat într-un soft resurse umane, le poate aduce companiilor.

Modul de funcționare al unui program pontaj

Procesul de funcționare al unui soft dedicat pontajului este unul simplu, care nu necesită cunoștințe tehnice avansate. Există mai multe opțiuni prin care un program pontaj poate prelua datele de prezență ale angajaților. O primă variantă ar fi folosirea unui sistem de punch in și punch out cu o cartelă electronică. De asemenea, datele despre numărul de zile și ore lucrate pot fi introduse direct în interfața unui program pontaj, inclus printre funcționalitățile unui soft resurse umane. 

Mai mult, pentru organizațiile în care activitatea se desfășoară după un program fix, specialistul HR poate precompleta datele pentru fiecare angajat, și va interveni doar în cazul unor excepții sau situații speciale cum ar fi: zile de concediu, ore suplimentare, absențe, sau alte situații neprevăzute. 

 Se poate observa așadar modul complex de funcționare al unui program pontaj, fiind un avantaj important atunci când angajații unei companii muncesc din mai multe puncte de lucru, în mod hibrid sau complet remote. În plus, folosirea unui program pontaj oferă flexibilitate în ceea privește alocarea drepturilor de validare și aprobare a datelor introduse în sistem de către pontatori. Cu un program pontaj, orele suplimentare sau întârzierile pot fi evidențiate în sistem în funcție de procedurile interne din fiecare companie. 

Soft resurse umane pentru proceduri desfășurate cu rapiditate

Un soft resurse umane simplifică gestionarea activităților administrative precum pontajul, și economisește mult timp atât pentru management, cât și pentru angajați. Consumi mai puțină energie și timp cu o soluție digitală de HR, față de administrarea manuală. Astfel, te poți concentra asupra lucrurilor care îi țin pe angajați fericiți și concentrați pe munca depusă. Tot ce ai nevoie să știi este disponibil într-un singur loc, informațiile fiind centralizate cu un soft resurse umane, unde este integrat și un program pontaj. Nu va trebui să cauți prin arhive fizice sau să transporți un volum mare de documente dintr-o parte în alta, ceea ce face ca un soft resurse umane să fie ideal dacă angajații lucrează din mai multe locații sau ai echipe la distanță. 

Atunci când o companie are implementat un soft resurse umane performant, poate analiza cu ușurință date despre parcusul unor persoane din organigrama internă. Pot fi obținute informații despre performanța angajaților, activitatea lor de-a lungul timpului și alte informații de interes care te pot ajuta în realizarea strategiei de personal și de business pe termen lung. Pe lângă un program pontaj, într-un soft resurse umane pot fi incluse funcționalități pentru evaluare, training, cererile angajaților, recrutare, rapoarte detaliate sau semnătură electronică, toate pentru eficientizarea activităților de resurse umane. 

Alege un program pontaj de la UCMS by AROBS

Ai nevoie de un instrument digital pentru monitorizarea datelor de prezență ale angajaților tăi? Cei de la UCMS by AROBS, o companie cu o experiență de peste 25 de ani pe piața soluțiilor software din România, îți propun programul lor de pontaj, integrat în softul de resurse umane True HR. Află mai multe despre aplicațiile celor de la UCMS by AROBS printr-un emai la sales@ucms.ro sau la numărul de telefon 0720 534 424.

Postați comentarii