Avantajele si dezavantajele unui site web ieftin pentru start-up-ul unei afacerii

In prezent, exista agentii de web design care pot oferi antreprenorilor site-uri de prezentare ieftine. Acestea sunt realizate folsind instrumente de web design care le usureaza mult munca si, pentru ca nu implica un efort prea mare, se pot vinde la preturi mici.

Daca sunt realizate de profesionisti cu experienta, pot avea un aspect interesant, profesional, simplu si atractiv si, chiar daca nu au costat foarte mult, isi pot face treaba. Acesta poate fi un prim pas benefic pentru start-up-ul oricarei afaceri mici si are multe beneficii. 

Vom vedea in continuare o parte din avantajele si dezavantajele unui site ieftin.

Necesita timp de realizare foarte scurt si costa putin

Multe companii doresc sa beneficieze cat mai repede de un site web simplu si profesional la un pret accesibil si, totodata, nu sunt dispuse sa astepte prea mult pentru a-l primi. Specialistii dintr-o agentie de web design stiu cat de mult conteaza aceste lucruri si, de aceea, pot concepe site-uri de prezentare ieftine in doar cateva zile.

Cheia succesului acestor site-uri consta in designul profesional, simplitate, aspect atractiv si functionare impecabila. La toate acestea se adauga pretul mic si timpul scurt de realizare.

Creeaza prezenta online a afacerilor noi

Acum sunt disponibile numeroase instrumente de design web care permit proiectarea, dezvoltarea si gazduirea site-urilor la preturi incredibil de mici. Astfel, orice firma noua poate avea un site de prezentare ieftin, cu doar cateva pagini complet personalizate, cu un design simplu. Pretul mic poate fi un bun punct de plecare pentru toti antreprenorii care nu doresc sa investeasca o suma foarte mare pentru un site web, dar vor sa fie prezenti, inca de la inceput, in mediul online.

Ii poti creste constat valoarea

Chiar daca nu a costat mult, site-ul tau poate deveni din ce in ce mai bun daca vei oferi clientilor tai continut de calitate si vei folosi instrumentele de multimedia. Acest lucru, combinat cu campaniile de marketing te va ajuta sa iti cresti continuu afacerea si iti va oferi un avantaj considerabil in fata concurentei. De ce? Pentru ca, pe langa faptul ca iti permite sa ajungi rapid pe piata din nisa ta de activitate, va deveni din ce in ce mai cunoscut si mai atractiv.

Din pacate, un site ieftin vine si cu cateva dezavantaje care trebuie mentionate.

Va fi prost clasat

Cel mai important lucru in marketingul onlline este sa ai un site cat mai bine clasat care sa fie gasit usor de clienti. Daca nu esti bine vazut de motoarele de cautare si site-ul tau nu se afla pe prima pagina, este mai greu ca cei interesati de ceea ce oferi sa te gaseasca.

Sabloanele de site-uri ieftine nu au multe elemente fundamentale SEO si nici nu ofera un design prietenos cu motoarele de cautare. Nu apar niciodata pe prima pagina Google iar clientii vor ajunge la concurentii tai care au site-uri optimizate si de calitate.

Sunt lente si neprietenoase cu vizitatorii

Site-urile ieftine pot avea un dezavantaj imens. De obicei sunt realizate pa baza unor sabloane cu au sute de fonturi si optiuni de stil de care nu ai nevoie, dar care vor fi incarcate, iar acest lucru scade viteza de incarcare a site-ului. In plus, daca nu este bine configurat, poate sa fie neprietenos pentru dispozitivele mobile si, cu siguranta, nu va fi bine vazut de motoarele de cautare.

Personalizarea lasa de dorit

Un site web ieftin are in spate un sablon si nu este personalizat si proiectat special pentru tine. De aceea, sunt sanse mari ca el sa nu ti se potriveasca prea bine si sa nu poata converti vizitatorii in clienti. 

Din cauza designului, paginile sunt mai putin interactive si se incara greu pe dispozitivele mobile, iar modificarile pot fi foarte dificile si, uneori, necesita un dezvoltator cu experienta. 

Postați comentarii