De ce sa apelezi la un avocat pentru consultanta in fonduri europene?

Fara indoiala, accesul la finantare europeana este o oportunitate pentru comunitatea de afaceri, precum si o oportunitate de a incepe o mica afacere sau de a dezvolta o afacere deja existenta. Există o gama larga de programe de finantare a investitiilor, de la agricultura la constructii, energie, cercetare, IT si multe altele.

Desi activitatea de consultanta care vizeaza obtinerea de finantare europeana nu este, in general, domeniul de activitate al avocatilor, ci al consilierilor specializati in finantare europeana, avand in vedere expertiza si legaturile de lunga durata atat cu consilierii, cat si cu cei care doresc să obtina finantare sau cu cineva care are deja finantare asigurata, ca sa spunem asa, desi nu este un lucru usor de facut, atragerea de finantare europeana ramane totusi solutia pentru dezvoltarea unei idei de afaceri. In ajutorul tuturor celor ce doresc sa acceseze fonduri europene vine echipa Musat & Partners, care este o echipa de incredere in vederea dezvoltarii afacerilor, bazandu-se pe solutii avansate, personalizate de consultanta si asistenta.

“De la idee la succes” – Musat & Partners se identifica cu motto-ul “De la idee la succes”, intrucat sunt pregatiti pentru a infrunta orice provocare ce ar putea exista pe parcursul colaborarii cu ei si ofera o gama larga de solutii, idei si servicii in vederea crearii sau dezvoltarii unei afaceri de succes.

Tipurile de fonduri europene pe care le putem accesa

  • Infiintarea SRL

Musat & Partners ofera, asa cum am mai zis, multe tipuri de consultanta in fonduri europene. In ceea ce priveste infiintarea firmelor, acestia pot oferi consultanta in infiintarea SRL-urilor. Societatea cu raspundere limitata, abreviata SRL, este una dintre cele mai intalnite organizari ale unei firme. Intreprinzatorii unei afaceri, de cele mai multe ori, opteaza pentru acest tip de infiintare, intrucat, la inceput un SRL plateste taxe foarte mici la stat.

  • Infiintarea PFA

Societatea de tip Persoana Fizica Autorizata, abreviata PFA, este una dintre cele mai avantajoase forme juridice și cea mai des folosită pentru persoanele care desfășoară activități independente, întrucât sunt necontribuabili de TVA.

  • Contabilitate

Musat & Partners pune la dispozitie toate ustensilele necesare unei consultante diversificate in contabilitate primara, sub-ramura unei afaceri ce poate oferi, de cele mai multe ori, multe batai de cap unui intreprinzator la inceput de drum. Contabilitatea intr-o afacere este deosebit de importanta, intrucat ofera rezultate palpabile in ceea ce priveste dezvoltarea continua si favorabila a unei companii. Astfel, la inceput de drum, noi am spune ca vei avea nevoie de niste experti, asta in cazul in care nu detii cunostinte in acest domeniu.

Servicii de consultanta si audit financiar si audit intern

In afara de contabilitate, Musat & Partners ofera consultanta si in audit financiar si intern.  Astfel, ca si contabilitatea, auditul financiar si intern este foarte important, intrucat acesta se ocupa de verificarea profitului firmei, verificarea starii generale a acesteia, riscurile care ar putea aparea pe parcurs, analizarea tuturor documentelor si legislatiei pentru ca afacerea sa se desfasoare in normele potrivite.

Sfaturile acestor specialisti sunt de mare importanta mai ales in companiile care-si propun sa evolueze de la un an la altul. Avand o imagine clara a cifrelor din cadrul companiei, vom sti cum sa punem la cale o strategie de dezvoltare pe termen scurt, mediu si lung.

  • Consultanta fiscala / Expertiza fiscala

 Fiscalitatea poate fi un domeniu extrem de divers, cu multe provocari si deosebit de complex, insa echipa de consilieri Musat & Partners este foarte pregatita in a oferi solutii si suport adaptate nevoilor fiecarei afacere, asigurand un management eficient al tuturor taxelor legale si nu numai.

  • Consultanta juridica

 Nu in cele din urma, Musat & Partners ofera suport specializat in consultanta si asistenta juridica. Consultanta juridica inglobeaza tot ceea ce am amintit pana acum, astfel, si el la randul lui, reprezinta un domeniu foarte vast si complicat uneori.

In concluzie, apelarea la un avocat in accesarea fondurilor europene poate fi doar benefica, intrucat acesta dispune de toate ustensilele necesare unei dezvoltari fructoase a unei afaceri. Astfel, in acest caz, ai putea salva mult timp, intrucat toate lucrurile pe care nu le-ai sti si ar trebui sa le inveti cu privire la ce am discutat in acest articol, vor fi administrate de specialisti in domeniu cu o experienta complexa. Fara indoiala accesarea fondurilor europene s-ar realiza cu mai multe usurinta si cu o mai mare rapiditate cu ajutorul unui avocat, decat pe cont propriu. 

Postați comentarii