Buiandrugi: utilizări și diferite tipuri ale acestor elemente importante în domeniul construcției


Te întrebi cum să accelerezi construcția unei case eficiente din punct de vedere energetic? Un buiandrug este o soluție care va scurta timpul de lucru pe orice șantier. În continuare, vei afla pe scurt informații esențiale despre acest element important.

Producătorii, pe lângă materialele de bază pentru construcția unei case, oferă și buiandrugi, o soluție care va permite reducerea costurilor de încălzire și crearea unui suport solid pentru alte elemente de perete sau tavan.

Ce este un buiandrug?

Un buiandrug este un element în formă de grindă a cărui sarcină este aceea de a susține structura clădirii deasupra ferestrelor și ușilor. Este un element portant, care este supus la sarcini mari.

Buiandrugul trebuie să fie realizat din materiale solide și, în același timp, să aibă o izolație termică asemănătoare cu parametrii din restul pereților. Atunci când se aleg buiandrugi prefabricați, merită aleasă o soluție de sistem oferită de anumiți producători. O astfel de alegere va asigura o mai bună protecție termică și omogenitate a materialelor utilizate în construcție. De asemenea, este de remarcat faptul că o soluție completă de sistem va reduce șansele de formare a fisurilor în perete.

Clasificarea acestora este realizată în funcție de materialul și forma folosită. Cea mai populară alegere, așa cum se întâmplă și în cazul unui cos de fum, o reprezintă elementele prefabricate care permit asamblarea rapidă și relativ simplă. Când vei cumpăra astfel de elemente, acordă atenție calității buiandrugilor și verifică dacă producătorul are o declarație de conformitate.

Ce tipuri de buiandrugi există?

  • Buiandrug din beton armat

Este o soluție tradițională, cea mai veche și în același timp cea mai populară. Aceste elemente se realizează direct pe șantier. Dezavantajul în acest caz este însă timpul de așteptare relativ lung.

  • Buiandrug prefabricat

Buiandrugul prefabricat este realizat din grinzi în formă de L. Acestea se instalează rapid, iar o altă caracteristică importantă este posibilitatea de a le folosi în diverse tehnologii de ridicare a pereților.

  • Buiandrug în formă de U

Acestea sunt accesorii pentru un buiandrug, destinate realizării de buiandrugi monolitice în pereții de zidărie, iar dimensiunile corespund dimensiunilor modulare ale cărămizii.

  • Buiandrug din beton comprimat

Este o soluție care poate fi folosită indiferent de locul și tipul de sarcină. Acestea sunt mai ușoare decât modelele tradiționale în formă de L. Avantajul incontestabil este ușurința de instalare și funcționalitatea ridicată.

  • Buiandrug atipic

Adesea, clienții aleg soluții arhitecturale care au forme nestandardizate, de aceea producătorii trebuie să ofere soluții potrivite care să funcționeze într-o situație dată.

Postați comentarii